Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Újra iskolapadba ültek a martfűi diákok

Becsengettek a Martfűi József Attila Általános Iskolában is. 2023. szeptember elsején az elsősök és a felsőbb éves diákok is az intézmény udvarán sorakoztak, hogy ünnepélyesen megkezdjék a 2023/24-es iskolai tanévet.

Tanévkezdésre hangolódó vicces, ugyanakkor tartalmas műsorral köszöntötték diáktársaikat Tóth Eszter Teodóra (4.b), Dorogi Noémi Kitti (4.b) és Gyalai Dóra (4.a) osztályos tanulók.

Ezután Földi Edina, igazgatónő köszöntötte a diákokat.

– Azt kívánom nektek, hogy álljatok pozitívan a dolgokhoz, szemléljétek derűvel, humorral a kihívásokat és feladatokat!

„Egy feladatod van itt,

egy feladatod, hogy velünk jóba légy,

hogy érezd magad itt jól,

meglásd, mi remekül megleszünk.” – idézte az ismert dalszöveget.

– Ez a feladat különösen érvényes az elsőseinkre, akiket már nagyon vártunk! Három nappal ezelőtt berepültetek fecske képében, s most beköltöztök a második emeleti fészketekbe. Nektek már nem katica csoport a megnevezésetek, hanem Ildi néni és Szilvi néni vezetésével 1.a-sok, míg Rita és Tünde néni irányításával 1.b-sek lettetek – köszöntötte az igazgatónő a megszeppent első évfolyamos gyermekeket.

A „nagy” másodikosok ajándékcsomaggal kedveskedtek az alsóbb éves diáktársaiknak.

Az igazgatónő az eseményen résztvevő szülőket is megszólította.

– Meggyőződésem, hogy akkor leszünk jó iskola, ha szoros kapcsolatot ápolunk a szülőkkel, nyíltan, őszintén beszélhetünk gyermekeik problémájáról, hiányosságairól, lehetőségeiről. Együtt kell dolgoznunk a közös cél érdekében. Kérem Önöket, kedves szülők, kísérjék figyelemmel gyermekeik tanulmányait, s ha kétség merül fel Önökben, kérdezzenek bátran! Kollégáim nyitottak az eszmecserére, hisz közös célunk az idejáró gyermekek személyiségének kiteljesedése. A tanulónak joga van a zavartalan tanuláshoz! A tanárnak joga van a zavartalan tanításhoz! Mindenki jogát tiszteletben tartom! Ezek legyenek az új tanév szlogenjei – mondta Földi Edina.

– Sok munka folyt a nyár folyamán az intézményben, hogy tiszta és rendezett iskolába érkezzenek – osztotta meg a diákokkal az oktatási intézmény vezetője. Új gondnok érkezett az iskola csapatába Danku János személyében, és két pedagógiai asszisztenst is köszönthettek: Kása Krisztina és Jónás Anita fogja segíteni a tanárok munkáját.

Ezután a gyerekek a tantermükbe vonultak, ahol az elsősöket az iskolarendőr is ajándékkal várta, majd hivatalosan kezdetét vette a következő tanév 180 tanítási napja.

Polák Boglárka


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város