Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Fészekfoglaló” próbatételek – Óvodából iskolába

„Eresz alól fecske fia ide néz, oda néz…”

„Fecskeóvodából a fecskeiskolába”

Ezzel a mottóval szerveztük meg hagyományos fecsketáborunkat a Játékvár Óvoda és Bölcsődében, a Martfűi József Attila Általános Iskolával közös együttműködésben 2023. augusztus 28.-29. napján a búcsúzó nagycsoportosainknak. A célunk az volt ezzel a kétnapos programmal, hogy megkönnyítsük a gyermekek számára az óvodából az iskolába történő átmenetet.

Az első nap a Munkácsy úti Óvodába érkeztek a kisfecskék, ahol a nap „szárnypróbálgatásokkal”, ismerkedéssel telt: miután mindenki megtalálta a saját osztályát és a tanító néniket, megkezdődött a közös játék. Az „osztályfészekben” ülve bemutatkoztak egymásnak a „kisfecskék” és az új „fecskemamák”. Hangos csiviteléssel üdvözölték egymást, örülve az első találkozásnak. A délelőtt folyamán közösségfejlesztő mozgásos, ügyességi játékokon keresztül bizonyíthatták be a „kisfecskék”, hogy elérkezett az idő az óvodai fészekből való kirepülésre.

A második napon már az iskolában folytatódtak a „fészekfoglaló” próbatételek, a két osztály külön-külön indult el teljesíteni a próbákat. Az udvaron kis fecskefiókákat kellett keresni, majd az osztályteremben fecskés feladatok, játékok várták a gyerekeket. Ez a nap is mozgásos játékokkal zárult, a tornaterem egy időre átalakult fecskeröptetővé, és a kisfecskék örömmel vették birtokba új „otthonukat”.

Minden „kisfecskénknek” kívánunk jó tanulást, sok új örömteli élményt a „fecskeiskolában”!

Antal Zsuzsanna

óvodapedagógus

Fecsketábor szervező

Tovább a "2023.08.28 - Kisfecskék óvodából iskolába - Fecsketábor I. nap" Képgalériához>>>

Tovább a "2023.08.29 - Kisfecskék óvodából iskolába - Fecsketábor II. nap" Képgalériához>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város