Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A világ élvonalában a martfűi sportolók

Kemény edzésekkel teltek a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub 24. nyári tábor napjai 2023. augusztus 2-a és 6-a között. Mintegy 90 sportoló töltötte itt ezt az időszakot, közülük több martfűi klubtag is az októberben zajló világversenyre készült.

A hatnapos tábor alatt a terhelő edzések, a küzdelmi gyakorlások, a napi két-három tréning és az övvizsgára való felkészülés mellett szabadidős programokkal, köztük kézműves foglalkozásokkal teltek a napok. Két külön csoportban edzettek a felnőttek és a gyerekek, az edzéseket Sensei Tina Hupián, Shihan Markovics János, Sensei Búzás Gábor és Shihan Stefanovics József shinkyokushin Branc Chief tartották.    

– Martfű nagyon kiemelkedő, hiszen itt 1985 óta működik a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub, méghozzá töretlen fejlődéssel. Magyarországról a mi klubunk adta a legtöbb világbajnoki indulót. Tízszer voltunk eddig az ország legeredményesebb klubja. Folyamatosan vannak versenyzőink Európa, sőt, időnként a világ élvonalában. Rendkívül sok martfűi gyermek, fiatal kezdett el itt sportolni, és jutott el odáig, hogy nagyon boldog egészséges ember lett belőle. Néhányan pedig tovább vitték és mindemellett sikeres versenyzőkké váltak. Rendkívül sok aktív fekete övesünk van, és néhány sportoló még a magyar válogatott tagja is lett!

A martfűi csoport nagyon megbízhatóan és pontosan működik. Jelenleg a hétköznapokat továbbra is Sensei Búzás Gábor vezeti, úgyhogy én úgy gondolom, hogy ez a fundamentuma a sikernek, valamint a maximálisan erős elköteleződés, ami minket érzelmileg ahhoz köt, hogy szeretünk karatézni, szeretünk más embereknek segíteni, szeretünk tanítani, folyamatosan képezzük magunkat, nagyon jó jellemformáló tevékenységnek véljük, és örömmel adjuk át mindenkinek – mondta Shihan Stefanovics József.

Hétvégén a teljes válogatott csapat Martfűn készült a világbajnokságra, köztük Mező Lili és Tóth Csenge is, akik ugyan csak pár éve igazoltak a klubhoz, így is az életük szerves részévé vált városunk.

– Láttam, hogy itt nagyon magas szakmai munka folyik, és szerettem volna ideigazolni. Többször edzünk a martfűi gyerekekkel, és nagyon szeretek itt lenni – mesélte Mező Lili, többszörös Európa-bajnok.

– Nagyon jó döntés volt a karrierem szempontjából, hogy ideigazoltam. Segítjük az utánpótlás munkáját, és mi is rengeteg segítséget kapunk, úgyhogy külön nagy öröm, hogy ismét Martfűn került megrendezésre a nyári edzőtáborunk – nyilatkozta Tóth Csenge, szintén többszörös Európa-bajnok.

A felnőttekkel edzett a csupán 15 éves martfűi karate kiválóság, Oláh Barnabás is, aki a tábor előtt pár héttel kor- és súlycsoportjában Európa-bajnoki címet nyert.

– Olyan három hétre a versenyre dolgoztam fel, hogy Európa-bajnok lettem. Teljesen megváltozott a hozzáállásom a karatéhoz: sokkal komolyabban veszem, de ugyanakkor sokkal magabiztosabb lettem – árulta el érzéseit a fiatal tehetség.

Barnabás a tábor végén zöld övre vizsgázott, és azóta megkezdte az alapozást az utánpótlás versenyzőivel.

Az október közepén zajló világversenyre sok sikert kívánunk a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub versenyzőinek!

Polák Boglárka

Tovább a "2023.08.04 - A Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub nyári edzőtábora - 3.nap" Képgalériához>>>


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város