Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Világbajnoki cím, érmek és értékes helyezések a Racketlon Világbajnokságról!

A Racketlon egy négyütős sport (asztalitenisz, tollaslabda, fallabda, tenisz), melyben az ellenfelek sportáganként egy - egy 21 pontos (vagy csapatban 11) játszmában döntik el a mérkőzés sorsát.

Az elmúlt években a Martfűi Városi Sportegyesület rendezett Racketlon Szabadidős Országos Bajnokságokat, így a hazai racketlon közösség kezdeményezésére 2023-tól az MVSE szervezi a sportági munkát, hazai és nemzetközi jelenlétet a versenyeken.

Az egyesület honlapja alapján a sportegyesületben jelenleg hét aktív szakosztályban 115 fő űzi a verseny- és szabadidősportok valamelyikét. A sportágak között van olyan, amely városi szinten is nemes hagyományokra tekint vissza, mint a kézilabda, sakk, természetbarát vagy a tenisz, és vannak olyanok, amelyek a kor igényeit kielégítve nem olyan régen alakultak, mint az íjászat, kerékpár, lövészet, racketlon, szabadidősport, tollaslabda, triatlon és a versenytánc.

Sági István, az MVSE vezetője a közelmúltban a racketlon sportban elért kiváló eredményeikről tájékoztatott:

„2023.07.20 – 23. között Londonban rendezték a Páros Racketlon Világbajnokságot és a London Open egyéni versenyt. A helyszínt a Wimbledon melletti Roehampton biztosította. Érdekesség volt, hogy a tenisz mérkőzések füves pályán zajlottak.

Eredmények: Open D kategóriában: Világbajnok az Albert Zoltán (Győr) - Sági István (Martfű) páros; Senior +55 páros kategóriában 6. helyezett Albert Zoltán - Sági István; London Open egyéni versenyen: Senior +55 egyéni kategóriában: 7. Albert Zoltán és 8. Sági István

 2023.08.02 - 06. között Rotterdam adott helyet a csapat és egyéni Racketlon Világbajnokságnak.

Eredmények világbajnoki csapatban: Senior +55 csapat: 3. helyezés (Sákovics Péter, Matécsa Zoltán, Károlyi Tibor, Sági István, Frigyes Csaba (Martfű)); Open FIR Challenge Cup csapat: 5. helyezés (Sákovics Péter, Sákovics Virág, Janzer György, Döbörhegyi Balázs, Fonyódi Tamás, Sebesi Patrik, Sági István).

Eredmények egyéni világbajnoki kategóriákban: Open C kategória: 33-64. Döbörhegyi Balázs; Open D kategória: 17-24. Sebesi Patrik és 25-32. Sági István; Open first timers kategória: 2. Fonyódi Tamás; Seniors +50 kategória: 2. Nándori Levente és 15. Janzer György; Seniors +55 kategória: 18. Matécsa Zoltán, 20. Sági István és 24. Frigyes Csaba; Seniors +60 kategória: 5. Sákovics Péter

Mindkét helyszínen színvonalas környezetben versenyezhettünk. A két világbajnoki helyszínre közel 800 sportolói nevezés érkezett 30 országból.

Továbbra is várjuk a sportág iránt érdeklődő versenyzőket, támogatókat.”

Sági István ezúton is köszöni válogatott versenyzőik eredményes felkészülését és támogatóik segítő hozzáállását!

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város