Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” – Lakossági fórum Martfűn, szeptember 21-én

A Széchenyi 2020 program részeként, a Környezeti és Energiahatékonysági Operatív Program (KEHOP) keretében, az Európai Unió és a Magyar Állam 7,456 milliárd forintos támogatásával valósul meg az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF), a Közép-Tisza-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖTIVIZIG), a Tiszántúli Vízügyi Igazgatóság (TIVIZIG), a Körös-vidéki Vízügyi Igazgatóság (KÖVIZIG) és az Észak-magyarországi Vízügyi Igazgatóság (ÉMVIZIG) konzorciumában az „Árvízi biztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” című, KEHOP-6.4.1-22-2023-00009 azonosító számú projekt, amelynek keretében lakossági fórumot tartanak Martfűn, a polgármesteri hivatal tanácskozótermében.

A rendezvény időpontja: 2023. szeptember 21. csütörtök, 16 óra.

Köszöntőt mond: dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere

A projektet bemutatja: Harsányi Gábor, műszaki igazgatóhelyettes, KÖTIVIZIG.

A Környezeti és Energiahatékonysági Operatív program keretében zajlik az „Árvízbiztonság növelése a Közép-Tisza völgyben” című projekt megvalósítása térségünkben. A projekt célja a Tisza-völgy árvízi biztonságának javítása, a vizek okozta kártételekkel szembeni ellenállóképesség javítása.

Településünket a „Martfű Tisza bal part töltés áthelyezés” projekt elem érinti – tájékoztatta az önkormányzatot korábban a KÖTIVIZIG. A település közigazgatási területén a stabilizált út építési munkálatok során 3,0 méter szélességű stabilizált útburkolatot építettek ki a töltéskoronán Martfű belterületétől a Cibakházi közigazgatási területen található úgynevezett „Rocsa tanyáig”. A stabilizált korona biztosítja az áthelyezéssel érintett szakaszon az árvízvédekezés során a védelmi eszközök és anyag biztonságos helyszínre szállítását, továbbá az időjárási körülményektől függetlenül elősegíti a fenntartási munkálatokat.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város