Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Önkéntes adatszolgáltatáson alapuló „Miből élünk?” adatfelvétel Martfűn is – Központi Statisztikai Hivatal

A Magyar Nemzeti Bank megbízásából a Központi Statisztikai Hivatal Martfű településen 2023. december 18-ig hajtja végre a háztartások vagyoni helyzetének, jövedelmi viszonyainak, fogyasztási és megtakarítási szokásainak feltárására irányuló „Miből élünk?” című adatfelvétel negyedik hullámát.

A felmérést az Európai Központi Bank koordinálja, és az Európai Unió tagországai vesznek részt benne. Az országok összehasonlítható adatai hozzájárulnak a hatékonyabb pénzügyi döntések meghozatalához.

A Magyarországon felkeresendő több, mint 15 ezer háztartás kijelölését véletlenszerű kiválasztással hajtotta végre a KSH.

A 2023. október 2-től induló terepmunka során fényképes igazolvánnyal rendelkező összeírók keresik fel a kijelölt címeket, akik közreműködésével december 18-ig személyes vagy telefonos válaszadásra, valamint internetes önkitöltésre van mód. A válaszadás önkéntes.

Az interneten válaszolóknak 10 000 forintos, az interjús kikérdezésben résztvevőknek 5 000 Ft értékű vásárlási utalványt juttat el a KSH postai úton.

A kapott adatokat a Központi Statisztikai Hivatal a hivatalos statisztikáról szóló 2016. évi CLV. törvény, valamint az Európai Parlament és a Tanács (EU) 2016/679 Rendelet (általános adatvédelmi rendelet, GDPR) előírásának megfelelően bizalmasan kezeli, azokat kizárólag statisztikai célra, összesítve, egyedi azonosítás nélkül bocsátják az Európai Központi Bank rendelkezésére, pontosan követve a fenti törvényi előírásokat.

A lakosság és a polgármesteri hivatal munkatársai részére hétköznapokon hétfőtől csütörtökig 8 és 16.30 óra, pénteken 8 és 14 óra között a +36 80 200 766-os (3-as almenü) ingyenes zöld számon valamint a lakinfo@ksh.hu e-mail címen kérhető további felvilágosítás.

Az adatfelvétellel kapcsolatosan a www.ksh.hu/mibolelunk internetes oldal nyújt bővebb információt – áll a KSH Statisztikai Igazgatóság Lakossági adatfelvételek osztálya tájékoztatójában.

Herbályné Kalmár IrénMinden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város