Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Ismét önkormányzati rezsitámogatás az időskorúak számára

2023-ban folytatódik az önkormányzat az elmúlt évben elkezdett, a település 70 éves és az azt meghaladó korú lakóit érintő lakásrezsi-támogatási programja. Egyszeri önkormányzati támogatás kifizetését készíti elő Martfű Város Önkormányzata számukra, amelynek összege jogosultanként 30 ezer forint, novemberi kifizetéssel. A támogatással kapcsolatos értesítéseket október elején küldi ki a Polgármesteri Hivatal az érintetteknek.

– Az újbóli támogatást Martfű Város Önkormányzata 2023. évi eredményes gazdálkodása tette lehetővé – mondta el dr. Papp Antal polgármester a képviselő-testület szeptember 28-i ülésén, amikor a lakásrezsi-támogatás összegének 20 ezer forintról 30 ezer forintra emeléséről egyeztetett a testület.

A támogatás lehetőségéről, igénylési feltételeiről és kifizetésének módjáról levélben is tájékoztatja az önkormányzat azt a közel ezer főt, akik koruk és martfűi lakcímük alapján jogosultak lehetnek az év végi önkormányzati rezsitámogatásra.

Ha a városunkban élő 70 év felettiek közül valaki véletlenül nem kapja meg az értesítést, az igénylő nyomtatványok beadására kijelölt időszakban – október 9. és október 16. között – kérheti a támogatás kifizetését személyesen, a Polgármesteri Hivatalban.

Herbályné Kalmár Irén

További tájékoztatás a 70 év felettiek egyszeri támogatásához

- A nyomtatvány első oldalát szükséges kitölteni (jövedelemadatok, indoklás kitöltése nem szükséges)
- Semmilyen melléklet csatolására nincs szükség, csak a kérelem nyomtatványt kell benyújtani (rendelet alapján a jövedelem vizsgálata mellőzésre kerül)

- A nyomtatványt csak a kérelmezőnek kell aláírnia

- Benyújtási határidő: 2023. október 16.

- Ha valaki 2023-ban (az év bármely időpontjában, akár 2023. december 31. napján), jogosult a támogatásra. Ha nem kapott tájékoztató levelet és nyomtatványt, haladéktalanul keresse fel a Polgármesteri Hivatalt!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város