Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Értesítés gallyazási, fakivágási és nyiladéktisztítási munkálatokról

Gallyazási, fakivágási és nyiladéktisztítási munkálatok várhatóak városunkban az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. megbízásából. A kijelölt helyeken szükségessé vált munkálatokat a karcagi Béres Erdészeti Szolgáltató Kft. végzi 2023. október 25-től november 30-ig.

A fák és bokrok ágai a villamosenergia-ellátás üzembiztonságát nagymértékben zavarják, esetenként veszélyeztetik, ezért az ingatlan tulajdonosa (kezelője) köteles a saját ingatlanán a vezeték biztonsági övezetét érintő fák és bokrok ágait eltávolítani, ha azok a szabadvezeték biztonsági övezetének határain belülre nyúlnak. Amennyiben az ingatlan tulajdonosa (kezelője) nem tesz eleget kötelességének, az áramszolgáltató külső vállalkozóval végezteti el ezeket a munkálatokat. Az eltávolított növényi részek, kivágott fa, gally a terület tulajdonosát, kezelőjét illetik.

Az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. felhívása alapján a növényzeten történő beavatkozásra az élet- és vagyonbiztonság, a veszélyes helyzetek elkerülése és az áramszünetek megelőzése érdekében van szükség.

A biztonsági övezetben fa vagy más növény akkor telepíthető, hagyható meg, ha végleges kifejlett állapotában 35 kV felett 200 kV névleges feszültségszintig 3 méternél, 1 kV felett 35 kV névleges feszültségszintig 2 méternél, 1 kV-nál nem nagyobb névleges feszültségszintnél 1 méternél jobban, annak legkedvezőtlenebb helyzetében sem közelíti meg az áramvezetőt, az éves növekményt is figyelembe véve.

A biztonsági övezetben a növényzetre vonatkozó tilalom szerint tilos olyan növényzet telepítése és tűrése, amelynek magassága kifejlett állapotában meghaladja a 4 métert, olyan növényzet telepítése és tűrése, amely a nyomvonal és az oszlopok járművel való megközelítését akadályozza.

Amennyiben az ingatlantulajdonosok maguk végzik a gallyazást, az élet-, baleset- és vagyonbiztonság érdekében kiemelten fontos a feszültségmentesítés és a szakfelügyelet, melyet, előzetes egyeztetést követően, az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. térítésmentesen biztosít – olvasható a tájékoztatóban.

Értesítés gallyazási, fakivágási és nyiladéktisztítási munkálatokról>>>

Felhívás villamoshálózatok környezetének tisztántartására>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város