Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Vármegyei rangadó az év utolsó bajnokiján

Végéhez ért a 2023-as őszi férfi labdarúgó-bajnokság a harmadosztály számára, ami meghatározó mérkőzéssel zárult vármegyénkben. November 26-án a Martfű látta vendégül megyeszékhelyünk csapatát, a Szolnoki MÁV FC-t.  

A mérkőzés nagy érdeklődést váltott ki városunk és a környező települések lakóiból, mintegy hatszáz ember volt kíváncsi a rangadóra. Sípszó után hatalmas elánnal vágtak neki a mérkőzésnek a csapatok, ami már a 23. percben eredményesnek látszott, egy középre adott pontos passz után Pintér védhetetlenül bombázott a rövidbe. Nem örülhetett azonban sokáig a martfűi gárda, hisz nem sokkal később egy becsúszásért azonnal piros lapot kapott hátvédünk, Vadas, emberhátrányba került a hazai csapat, de a pihenőre így is előnnyel vonultak. A második játékrészben gyors gólt szerzett a vendégcsapat, majd még egy piros lap sújtotta a hazaiakat, ezúttal Székelynek kellett elhagynia a pályát. Ennek ellenére dolgoztak ki helyzeteket a martfűiek, ám egy 16-oson belüli szabálytalanságukért büntetőt ítéltek, amit Kardos magabiztosan gólra váltott, és végül ez jelentette a szolnokiak győztes találatát.

A Martfűi Labdarúgó Sportegyesület életében nagy változások történtek az ősz folyamán: egy osztállyal magasabb szintre léptek, a csapat játékosállománya szinte teljesen kicserélődött, és a korábbi szakmai stáb pótlásáról is gondoskodnia kellett a vezetőségnek. Ennek következtében Czinkon Szabolcs UEFA „A” licences szakember vette át a csapat irányítását, hivatalosan október elején. A mérkőzés előtt a hazai csapat újdonsült edzőjét kérdeztük, mit vár a rangadótól.

– A mai meccsen a játékosokat biztos nem kell motiválni, ez mégiscsak egy szomszédvári derbi, Góliát a Dávid ellen vagy fordítva. Azért nyilván tudjuk, hol a helyünk, illetve tudjuk, hogy a Szolnok a megye „kirakat” csapata. Ha úgy jönnek le a játékosok a pályáról, hogy senkiben nem marad hiányérzet, bárhogy alakuljon az eredmény, én elégedett leszek – mondta a szakember.

Ezután beszámolt az elmúlt időszakról, hogyan vette át a csapat irányítását.

– Volt egy hónap, amikor az általam felvázolt edzésterv alapján dolgoztak a játékosok, de ekkor még nem tudtam jelen lenni, csak a lelátóról figyelhettem, irányíthattam őket. Októbertől napi szinten itt voltam a csapattal, és az én szakmai programom alapján, ténylegesen az én irányításom alatt dolgoztak és dolgoznak a fiúk – emlékezett vissza.

Arról is beszélt a szakember, hogyan értékeli a szezont, mik a céljaik a jövőben.

– Tulajdonképpen egy újonc csapatról beszélünk, ilyenkor mindig nehéz az osztályváltás, főleg mivel a megyei elsőosztályból az NB3-ba való átmenet a legnagyobb ugrás a magyar futball térképén. A csapat keretének 70%-a még sosem játszott NB-s osztályban vagy maximum csak egy szezont. Ennek a ligának meg kell tapasztalni a légkörét. Összességében azt gondolom, teljesen természetes, hogy volt hullámvölgy a csapat őszi szereplésében, utólag belegondolva néhány dolgot én is másképp csinálnék, de a mai mérkőzéstől függetlenül, biztos, hogy bennmaradó helyen telelünk. A vezetőség azt tűzte ki célul, hogy tartsuk bent a brigádot, és rakjuk le egy olyan társaság alapját, akik a következő években egy stabil NB3-as csapat tudnak lenni. Egyeztettünk már a vezetéssel és a tulajdonos úrral, megvannak az elképzeléseink a csapat összetételét illetően, lesznek változások, kelleni is fog, de drasztikusan nem szeretnénk belenyúlni a keretbe – árulta el Czinkon Szabolcs.

A szakember az utóbbi éveit nagyobb városok csapatainál töltötte. Vezette a Budapest Honvéd tartalékegyüttesét, illetve néhány hónapig az első csapattal is foglalkozhatott, majd az Újpest FC-nél töltött három évet, ahol fiatal csapatnál tevékenykedett, végül idén nyáron átkerült a III. Kerület TVE klubjához, ahol csak pár hónapot töltött. Czinkon Szabolcs beszámolt arról, hogy érzi magát városunkban.

– Egy hasonló kisvárosból származom, jól érzem magam itt Martfűn, a helyiek nagyon barátságosak velem. Először jöttek a győzelmek, a sikerek, aztán mikor néhány vereség becsúszott, érkeztek negatív hangok is, de összességében maga a közeg nekem szimpatikus. Nagyon vágytam arra, hogy a felnőttfutballban dolgozhassak, és abszolút pozitívak az érzéseim, de a labdarúgásban minden megtörténhet és annak az ellenkezője is. Most jelen pillanatban azt gondolom, hogy minden rendben van – zárta gondolatait az edző.

A Martfűi LSE a 12. helyen telel, míg a szolnokiak így a 8. helyen pihennek tavaszig. További sok sikert kívánunk az MLSE csapatának a bajnokságban! Hajrá Martfű!

Polák Boglárka


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város