Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Dajkanéniként imádta a gyerekeket, még ma is emlegeti őket

Különleges, 90. születésnapján, 2024. január 29-én tisztelettel köszöntötte családtagjai körében Demecs Istvánné Kreucz Jolika nénit dr. Papp Antal polgármester. Martfű Város Önkormányzata évről-évre nagy szeretettel és megbecsüléssel emlékezik meg városunk 90. életévüket betöltő lakóiról.

Családtagjai is örömmel fogadták a megemlékezést, a köszöntést:

90 éves születésnapot ünnepelni igazán különleges esemény. A kerek számok mérföldkövek az ember útján, ahonnan jó visszatekinteni, elgondolkodni a múlton.

Családunknak megadatott, hogy rövid időn belül két ilyen jeles napot is ünnepelhettünk.

2024. január 28-án töltötte be 90. életévét édesanyánk, Demecs Istvánné.

1934-ben született, s az eltelt időszak felölel megannyi nehéz, gyötrelmes és háborús időszakot. Nem is igazán szereti ezt felemlegetni, inkább már a házasságkötése utáni történések jelentenek számára boldogabb pillanatokat.

Édesapánkkal 1956-ban esküdtek meg, majd a martfűi közös otthon megteremtése sok-sok munkával, közös családi erőfeszítéssel, hamarosan megtörtént.

Munkahelye is mindig Martfűhöz kötötte, dolgozott a Tisza Cipőgyárban és a Munkácsy úti óvodában is mint dajka. Imádta a gyerekeket, még 35 év távlatából is név szerint emlegeti őket, hozzájuk csatolva néhány vidám történetet.

Nyugdíjas éveit kiegyensúlyozottan, összhangban töltötték a papával, kertészkedtek, házimunkát végeztek és az unokák felnevelésében is segítséget nyújtottak.

Lassan egy éve, hogy 67 év házasság után elveszítette férjét, lelki társát. Hogy ne érezze magát egyedül, rendkívüli figyelemmel és gondoskodással vesszük körül. Nagy akaraterejének köszönhetően ő a mai napig is igyekszik tevékenyen részese lenni a mindennapoknak, fizikailag és szellemileg is meghazudtolja korát.

Örömmel fogadta és egyben köszönjük dr. Papp Antal polgármesterünk megemlékező köszöntését.

"Telnek a napok, múlnak az évek,

Voltak benne rosszak és szépek.

Éveim szeretettel számolgatom,

Emlékeim féltve ápolgatom."

Feketéné Demecs Éva

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város