Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Helytörténeti geocaching – modern technika, régi emlékek

A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény modern kincsvadászatot hirdetett a helytörténeti emlékek megismertetésére. Nagy örömünkre sokan indultak a koordináták felderítésére, akár többbször is visszatérve egy-egy helyszínre, hogy megleljék a geoládákat. Az idő is kedvezett, sok napsütés volt a feladatok teljesítésére biztosított hat hét alatt.

Célunk az volt, hogy rádöbbentsük a térség lakosait, milyen épületek, helyszínek mellett sétálnak el nap mint nap, megmutassuk, milyenek voltak régen, néhány mondatot megosszunk a történetükről. Az egyik személyes kedvencem az ipartelepen található régi késraktár és kaptafaraktár, melyek tereit már elkezdte visszavenni a természet.

És tudjuk-e például, hogy egy több mint 40 éves Tátra 148 alvázra épített autódaru parkol az Ipartelepen? Vagy hogy a Kövér-keresztet eredetileg nem a kastély elé állították?

A legtöbben gyerekekkel keltek útra, hogy felkutassák a nyolc helyszínt, mindannyian nagy kitartásról adtak bizonyságot. A visszajelzések szerint nagyon élvezte mindenki a felderítést. Mi apró ajándékkal díjaztuk erőfeszítéseiket! : )

Gratulálunk mindenkinek, aki részt vett a játékban és teljesítette a küldetést!

Következő keresős játékunk már előkészület alatt. Addig is járjanak nyitott szemmel!

Eiler Zita

muzeológus


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város