Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Az elért sikerek mögött óriási erőfeszítések állnak, emiatt is különösen értékesek

Csapatsikerek és rangos egyéni eredmények elismeréséről is szólt a Martfűi Úszó és Triatlon Klub 2024. február 10-én, a művelődési központban megrendezett évértékelő gálája, melyen az előző esztendő fontosabb állomásait ünnepelték.

Balogh József a MÚTK elnöke összegző gondolatait Tóthné Jenei Andrea tolmácsolta. A rendezvény háziasszonya elmondta, mindannyian bíznak benne, hogy a klub elnöke hamarosan újra jó egészségnek örvend majd.

A klub 2023-ban országos szinten is szép eredményekkel büszkélkedhet. A Magyar Triatlon Szövetség által kizárólag a teljesítmények alapján felállított ranglistán, az ország negyvenhat utánpótlás klubja közül a martfűi a 9. helyen végzett. Az összetett egyesületi pontversenyben, a százkét egyesület közül a 16. helyet szerezte meg. Az amatőr egyesületi rangsorban pedig a középmezőnyben szerepeltek a martfűiek.

A Magyar Triatlon Szövetség a „Jövő Triatlon Versenyzője” címmel jutalmazza a kimagasló eredményeket elért, utánpótláskorú versenyzőket, akik közül öt martfűi faital: Nagy Rebeka, Szlávik Szonja, Kontér Koppány, Jeneses Martin és Gaál Rebeka is kiérdemelte ezt a címet.

Bontovics Márk, Gáspár Barnabás és Takács ZalánAranyjelvényes” minősítést kapott a Magyar Triatlon Szövetségtől. Tóth Zalán 2023-as munkáját pedig I. osztályú sportoló díjjal jutalmazta az országos szervezet.

Az előző évi eredményei alapján Csüllög Marcell érdemelte ki a Héraklész válogatott kerettagságot.

Az évértékelő rendezvényen elhangzott, hogy az elért sikerek, melyek mögött óriási erőfeszítések állnak, amiatt is különösen értékesek, mert ebben a picike kis városban és ebben a picike kis klubban születtek. Itt, ahol sem az anyagi sem a technikai feltételek nem tudnak olyan szintűek lenni, mint azoknál a nagy nevű kluboknál, amelyekkel a versenypályán szembe kell nézni. A martfűi szervezet nem hasonlíthatja magát a nagyvárosi komoly szponzorokat felvonultató klubokhoz. Mégis, ezek az elszánt kisebb és nagyobb versenyzők a szívüktől hajtva futnak be a célba és hozzák a dicsőséget, és hasonló elhivatottsággal dolgoznak velük az edzők.

A MÚTK két versenyzője mondhatja el magáról, hogy 2023-ban is vasember lett. Botka Tibor és Fekete Szilveszter teljesítették az Ironman triatlon távot. Leúsztak 3800 métert, ezután kerékpároztak 180 km-t és ezt követően lefutották még a maratoni távot, a 42 km-t, mely fantasztikus teljesítmény.

Az országos bajnokságokon egyéniben tizenkilenc alkalommal sikerült kiharcolni a martfűi versenyzőknek az első tíz helyezés valamelyikét, csapatban ugyanezt tizenkétszer érték el. Ranglista versenyeken egyéniben harmincnégy alkalommal végeztek az első tízben.

A Martfűi Úszó és Triatlon Klub az elmúlt évben is szervezett sikeres sportversenyeket, a megyei mezei futás diákolimpia, illetve a Sport XXI. Aquatlon verseny regionális döntőjét.

Tóthné Jenei Andrea kiemelte, a klub működése három fő pilléren áll, melyek mindegyike nélkülözhetetlen.

Az első és legfontosabb a versenyzők és családjuk, a második az edzők és a klubvezetés, a harmadik pedig az a sok-sok önzetlen segítség, amely a különböző támogatóktól, vállalkozásoktól, szervezetektől, Martfű önkormányzatától, oktatási intézményektől és akár magánemberektől érkezik a klub felé. 

Elsőként a támogatókat szólították a színpadra. A MÚTK a köszönő szavak mellet egy-egy ajándékcsomaggal is kifejezte háláját a sok segítségért Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőnek, Martfű Város polgármesterének dr. Papp Antalnak, Rágyanszky István alpolgármesternek, dr. Molnár György aljegyzőnek, valamint a képviselő-testület valamennyi tagjának.

Ajándékot vehetett át Földi Edina, a Martfűi József Attila Általános Iskola igazgatója, Vas Zoltán, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium vezetője, Herbály Jánosné, a helyi médiacsoport vezetője, dr. Székácsné Tálas Gabriella intézményvezető. A színpadra hívták Csüllög Jánost a Csüllög és Társa Kft. ügyvezető igazgatóját, Danku Lászlót, a Danku és Társa Bt. ügyvezető igazgatóját, valamint Kecskés Attilát és Burján Istvánt is.

A versenyzők kitartásának, lelkesedésének megköszönésével folytatódott a gála. A versenypályán már rutinosan mozgó, a legkisebbeknek példát mutató 1. csapat tagjai Herczeg Zsolt országgyűlési képviselőtől vehették át ajándékaikat.

A 2. csapat tagjai még kezdők, de az utánpótlás-nevelést nem lehet elég korán elkezdeni. Néhány év alatt nagyszerű versenyzőkké válhatnak. A lelkesedésükért járó ajándékokat Szekeres Mónika Gizella önkormányzati képviselő osztotta ki.

A 3. csapat tagjai olyan sportolók és versenyzők, akik már felnőttként csatlakoztak a klubhoz. Rendkívül lelkesen, kitartóan járnak az edzésekre és a versenyekre. Őket dr. Papp Antal polgármester úr köszöntötte.

   

Az évek múlásával a versenyek és az edzések is keményebbé válnak, éppen ezért csak a legkitartóbb sportolók maradnak a pályán – így konferálta fel Tóthné Jenei Andrea a 4. csapat tagjait. Elszántságukért járó jutalmukat Rágyanszky István alpolgármestertől vehették át.

A rendezvény háziasszonya kiemelte, hogy minden, már ismertetett eredmény büszkeséggel töltheti el a versenyzőket, az edzőket, a rokonokat, a barátokat, a fiatalok öregbítik oktatási intézményük és az egész város hírnevét is

Az MÚTK 5. csapata olyan sportolókból áll, akik a dobogó legfelső fokára állhattak, akik kivételes teljesítménnyel Magyarország legjobbjai lettek, akik nem csak egyénileg, hanem csapatmunkában is kivételeset nyújtottak. A triatlon váltó csapat tagjai Magyar Bajnokok. A leg-leg jelzővel is illethető sportolók Vas Zoltántól, a Hajnóczy József Gimnázium, Humán Szakgimnázium és Kollégium vezetőjétől és edzőjüktől, Kovács Pétertől vehették át a köszönetet kifejező ajándékokat.

Tóth Zalán Antal ennek a csapatnak volt a tagja, ám középfokú tanulmányait befejezve a tanulást a Szegedi Tudományegyetemen folytatja. A sporttal nem hagyott fel, az egyetem úszócsapatát erősíti. Az évértékelő gálán megható gondolatokkal és egy kis videós összefoglalóval köszöntek el tőle a sporttársak, az edzők.

A rendezvényen részt vettek a Martfűi Úszó és Triatlon Klub elnökségi tagjai is. Burjánné Erős Anita, Csüllögné Némedi Gyöngyi, Jeneses-Grúber Anita és Forgács József 2023-ban is sokat dolgoztak a szervezeti munkában.

Végezetül az edzőket hívták a színpadra, akik hitet és bátorítást adnak a nehéz pillanatokban, biztatást a versenyeken és játékosságot, humort csempésznek a mindennapokba. Balogh Mátét, Kovács Pétert és Németh Csabát lelkes taps fogadta.

Az elhangzó gondolatokat több, az elmúlt év kihívásait és eredményeit, a versenyek és a felkészülések hangulatát bemutató kis videó is színesítette. A szervezők köszönik a készítőik munkáját!

A MÚTK versenyzőinek eredményes szereplést kíván erre az esztendőre is valamennyi martfűi!

K.É.


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város