Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Februártól állandó fogorvosokra számíthatunk Martfű mindkét fogorvosi körzetében

Az I. fogorvosi körzet számára adott át újonnan vásárolt fogorvosi eszközöket az önkormányzat 2024. február közepén. Ez alkalomból dr. Papp Antal polgármester is látogatást tett a martfűi Egészségügyi Központba, lehetőséget teremtve arra is, hogy bemutassuk a városunk két körzetébe érkezett fogorvosokat, akik hosszútávon biztosíthatják az itt élők fog- és szájbetegségeinek fogászati gyógyító-megelőző alapellátását.

Dr. Kondoros Hermina fogorvos ez év februárjától látja el az I. felnőtt és gyermek fogorvosi körzet általános fogászati teendőit. Fogászati szűréseket is szeretne végezni, nagy hangsúlyt fektetve a megelőzésre.

 – A technikai feltételek adottak, örültünk a modern fogorvosi széknek, és hogy ebben a kis egészségcentrumban van a rendelő. Igyekszünk eleget tenni az elvárásoknak, az itt élők egészségét, érdekeit szolgálni, és várjuk őket! – mondta el a doktornő, megköszönve az önkormányzat támogatását.

Dr. Mohammed Fatehi Ahmed helyettesítéssel 2023 novemberétől látja el a II. fogorvosi körzetet. A jemeni származású, 2019-ben a Semmelweis Egyetemen végzett, okleveles fogorvosdoktor Miskolcon él és dolgozik, de tervei szerint hamarosan Martfűre költözik.

Sokan megismerték már pozitív személyiségét, talán meg is kedvelték, amiről előjegyzési naptára, a visszajáró betegek száma is tanúskodik.

A fogprobléma kényes és fájdalmas dolog, de igyekszik mindenkinek segíteni. Fontos visszajelzést is kaptunk tőle, örömmel mondta el, hogy az iskolai szűrések alapján a martfűi gyerekeknek az átlagosnál jobbak a fogai.

– Az önkormányzatnak sok munkája van abban, hogy a sajnálatosan, egymás követően viszonylag gyorsan elhunyt két fogorvos helyét be tudtuk tölteni – mondta el dr. Papp Antal. – Dr. Szolga Ferenc halálát követően dr. Olasin György vállalta a helyettesítését, majd ő is megbetegedett és elhunyt, ami szinte felfoghatatlan.

Most még helyettesítéssel látjuk el a fogorvosi körzeteket, de abba a pozitív helyzetbe jutottunk, hogy dr. Kondoros Hermina és dr. Mohammed Fatehi Ahmed személyében hamarosan állandó fogorvosa lesz mindkét körzetnek. 

Az önkormányzat és a fogorvosok között jó az együttműködés, elégedettek a körülményekkel. Örülök, hogy a doktorúr ideköltözik, hogy jönnek a fiatalok. Martfű biztonságos város, a gyermeknevelés szempontjából is, ami fontos szempont – hangsúlyozta városunk polgármestere.

Árvai Ildikó felnőtt szakápolóként és klinikai fogászati higiénikusként két évtizede dolgozik fogorvosi, szájsebészeti területen. Martfűn Olasin doktor mellett kezdett fogorvosi asszisztensi feladatokat végezni, tavaly április óta pedig az Euro-Dent Bt. alkalmazásában segíti a II. körzetet helyettesítésben ellátó dr. Mohammed Fatehi Ahmed fogorvos munkáját. Fogászati tevékenysége keretében szájhigiénés tanácsadásra, konzultációra is lehetőséget biztosít, előre egyeztetett időpont szerint. Ápolási tevékenységgel és betegellátás diagnosztikával is foglalkozik. Békés vármegyéből érkezett, és hét éve Martfűn is él.

2024 januárjától a laboratóriumi vizsgálatok elvégzéséhez szükséges vérvétel során is Árvai Ildikóval találkozhatunk Martfűn. Városunk egészségügyi központjában a vérvételt továbbra is kizárólag a martfűi lakosok és a martfűi háziorvosok betegei vehetik igénybe. A vérvételhez beutaló és időpont szükséges.

I. fogorvosi körzet

Dr. Kondoros Hermina fogorvos
(Tartósan betöltetlen körzet, 2024. február 1-től 2024. június 30-ig helyettesítési szerződéssel, az önkormányzat látja el.
Asszisztens: Szabó Béláné
Információ és időpontegyeztetés rendelési időben a +36 30 877 9586 telefonszámon.
Heti rendelés összesen 13 óra.
Rendelési ideje (páros és páratlan hét):
hétfő: -
Kedd: -
Szerda: -
Csütörtök: 12:30 – 17.30
Péntek: 09:30 – 17.30

...

II. fogorvosi körzet

Dr. Mohammed Fatehi Ahmed
(Euro-Dent Bt. látja el az általa szerződtetett orvossal)
Asszisztens: Árvai Ildikó
Információ és időpontegyeztetés rendelési időben a +36 30 349 0915 telefonszámon.
Heti rendelési idő összesen 25,5 óra.
Rendelési ideje (páros és páratlan hét):
Hétfő: 08:00 – 11:30
Kedd: -
Szerda: 08:00 – 19:00
Csütörtök: -
Péntek: 08:00 – 19:00

Mint ahogyan arról korábban is beszámoltunk, 2023 novemberétől az Euro-Dent Fogászati Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.-vel kötött megállapodása alapján dr. Mohammed Fatehi Ahmed Abdo látja el a fogorvosi teendőket a Martfű II. számú fogorvosi körzetben.

Az I. betöltetlen fogorvosi körzetre praxishirdetést adott fel az önkormányzat. A jelöltek sikeresebb pályáztatása érdekében a település 10 millió forint támogatást nyújt annak a fogorvosnak, akivel határozatlan időre, de legalább 6 évre feladatellátási szerződést köt.

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2024. január 25-i ülésén döntött a dr. Kondoros Hermina egyéni vállalkozóval az I. számú fogorvosi körzet helyettesítéssel történő ellátására vonatkozó megbízási szerződés megkötésének jóváhagyásáról.

Az önkormányzat 2023. június 1-jétől kötött helyettesítési szerződést a szolnoki székhelyű Euro-Dent Fogászati Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.-vel az 1-es fogorvosi körzet ellátására. Dr. Olasin György fogorvos 2023 októberében bekövetkezett halálát követően ebben a körzetben is ez a betéti társaság igyekezett biztosítani az általános fogorvosi hiány közepette a fogorvost és a fogászati ellátást. 2024. február 1-jéig az I.-es és a II.-es körzetben is dr. Mohamed Fatehi Ahmed látta el a fogorvosi feladatokat.

Az 1-es fogorvosi körzetre az önkormányzat rendelkezik működési engedéllyel, ezért a NEAK finanszírozást is közvetlenül az önkormányzat kapja. A tartósan betöltetlen körzetben korábban a Mosonyi Dentál Kft. biztosította a fogászati ellátást, megvásárolva a praxisjogot az elhunyt dr. Szolga Ferenc fogorvos özvegyétől.

Az önkormányzat az Országos Kórházi Főigazgatóságtól (OKFŐ) kért állásfoglalása alapján a praxisjogot természetes személy orvos részére lehetett volna elidegeníteni, ezért a praxisjog megszűnt.

Dr. Kondoros Hermina egyéni vállalkozó fogorvos 2024. június 30-ig helyettesítéssel, heti 13 órában vállalta a fogorvosi teendőket. 2024 júliusától, az I. fogorvosi körzetre vonatkozó praxisjog megvásárlását követően pedig feladatellátási szerződés megkötését tervezi az önkormányzattal, ammellyel az Euro-Dent Fogászati Szolgáltató és Kereskedelmi Bt.-vel kötött helyettesítési szerződés megszűnik.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város