Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Alzheimer Café Martfűn – Közösség a betegséggel kapcsolatos tapasztalatok megosztására

A Margit Idősek Otthona Alapítvány kezdeményezésére, Sagátné Fülöp Anikó, az alapítvány elnöke moderálásával, 2024. január 30-án délután első alkalommal tartottak Alzheimer Café-t Martfűn, amelyhez a helyszínt az Idősek Klubja biztosította.

A rendezvény célja, hogy elérhetővé tegye a demenciával kapcsolatos információkat, ismereteket. Ezek alkalmazásával könnyebben élhetők meg a mindennapok azokban a családokban, ahol érintett családtagot gondoznak.

Az elöregedőben lévő társadalmunk egyik problémája lehet ennek a betegségnek a fokozott jelenléte. Sokkal többen lehetnek érintettek, mint ahány beteget sikerül diagnosztizálni.

Távolabbi cél olyan közösség kialakítása, ahol tapasztalatokat lehet megosztani a betegséggel kapcsolatban, kérdezni lehet az aktuális témában, módszereket, ötleteket lehet megismerni, közzé tenni.

Laboda Tünde szociálgerontológus tartott előadást a betegség tüneteiről, azok felismeréséről. Majd a kötetlen beszélgetés felszínre hozta a jelenlévők témával kapcsolatos kérdéseit, gondolatait.

Az Alzheimer Café a jövőben kéthavonta fog “kinyitni”, mindig egy-egy konkrét megközelítésben megismertetni a betegség lefolyását, hatását az adott egyénre, családjára, közvetlen környezetére.

A következő rendezvényre 2024. március 26-án 14.00 órakor kerül sor az Idősek Klubjában, melyre szeretettel várjuk az érdeklődőket. A program díjmentes.

Kérjük, hogy részvételi szándékukat szíveskedjenek jelezni a 06-70/382-4888 telefonszámon.

Laboda Tünde

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város