Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Zöldhulladék elszállítás április 1-jétől – Térségi szinten is kiemelkedő szolgáltatás Martfűn

Az előző évekhez hasonlóan, 2024-ben is április 1. és december 15. között szállítja el a zöldhulladékot Martfűn az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft., a város egész területéről egységesen, a csütörtöki napokon.

A 120 literes zöld fedelű edényben gyűjthetők a kertgondozásból származó zöldhulladékok (pl.: levágott fű, falevél, faapríték, gallyak), melyek gyűjtése az eddigi gyakorlatnak megfelelően házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés keretein belül valósul meg. Az edény mellé kihelyezett max. 50x50x100 cm-es kévékbe kötött ágakat is elszállítják. A szolgáltató az év elején kiadott tájékoztatójában arra is felhívta a figyelmet, hogy a zöldhulladékról a drótokat, egyéb, nem szerves alapanyagú kötözőelemeket el kell távolítani!

Martfűn, az önkormányzat kezdeményezésére és támogatásával, évek óta működik a házhoz menő zöldhulladék-elszállítás. Térségünkben hosszabb ideje és hasonló módon Törökszentmiklóson végzi a zöldhulladék kezelését a szolgáltató. Mezőtúron pl. 2022-ben indult el a zöldhulladék házhoz menő elszállítása, de hulladékgyűjtő edény, „zöld” kuka biztosítása nélkül, külön megvásárolható biológiailag lebomló zsákok használatával.

– Megyénkben Martfűn érhető el az egyik legteljesebb szolgáltatás a zöldhulladék kezelése terén – erősítette meg dr. Papp Antal polgármester. – Városunk önkormányzata több alkalommal, az idei évben is kezdeményezte, hogy az év korábbi szakaszában, már márciusban biztosított legyen a zöldfedelű hulladékgyűjtők ürítése, a zöldhulladék elszállítása, de ehhez a szolgáltató hozzájárulása is szükséges lenne.

Herbályné Kalmár Irén

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város