Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Rengeteg régiség a Martfűi Bolhapiacon

A retro szerelmesi, a vásári hangulatot kedvelők gyűltek össze városunkban április 28-án a Kikötő téren. A IV. Martfűi Bolhapiac, Alkatrészbörze, Autóstalálkozó és Kézműves vásáron.

A szervezők, a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény, valamint a társszervezők: Kengyel Éva és Jancsó-Pete Roland nagy örömmel tapasztalták, sokak kedvence ez a rendezvény. Az eladók és a vásárlók, böngészők a környező településeken kívül távoli országrészekből is érkeztek.

A börzét dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere nyitotta meg, megosztva saját, régi vásári élményeit, emlékeit.

A helyszínen főleg a 2000-es évek előtti retro, jó állapotban lévő használati cikkek, játékok, kisbútorok, könyvek, veterán autó-, motor-alkatrészek, relikviák, régiségek, számítógépes játékok voltak porondon, de a kézműves vásárban ékszereket, kulcstartókat, édességeket is lehetett vásárolni. A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény vezetője, Eiler Zita muzeológus érdekes játékokkal várta a gyerekeket és felnőtteket.

Az autóstalálkozóra számos jármű felsorakozott, nem csak kocsik, motorok és buszok is glédában álltak. Találhattunk olyan különleges autót is, amiből egész Európában csak négy darab van összesen, de a Zsigulikból, a Trabantokból, Volkswagen bogarakból sem volt hiány.

Az időutazás a retro zenékkel, a „Szív küldi” kívánságműsorral, a ’80-as évek ikonikus ételeivel, édességeivel csak tovább fokozódott.

A program nagy sikernek örvendett, megannyian kilátogattak, családok, baráti társaságok vásároltak, fagyiztak, de ha nem is vettek semmit, biztosan visszacsöppentek az 1900-es évekbe egy fél nap erejéig.

Polák Boglárka, K. É.Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város