Martfű Város Pedagógiai Díjában részesült, több éves kiváló óvodapedagógiai munkájáért DOBRASINÉ VERES IRÉN, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde óvónője.

Irénke 1975. július 1-je óta dolgozik az intézményben. Középfokú óvónői végzettséggel kezdett, majd 1980-ban végzett a Szarvasi Óvónőképző Intézet óvónő szakán.

Hosszú pedagógusi életútja során az intézmény minden óvodájában dolgozott, ahol pedagógiai tevékenysége, szakmai munkája meghatározta az óvoda nevelési színvonalát, segítette a folyamatos megújulást.

Jelenleg a Kossuth úti tagóvoda dolgozója, 38 éve óvodapedagógus. Szakmai munkáját az elméleti tudás és a sok éves gyakorlati tapasztalat jellemzi. Az évek során bebizonyította, hogy a folytonos megújulás és elmélyült gyermekszeretet fiatalon és nagyon aktívan tartja a pedagógusokat. Őt mindenképp.

A maximalizmus jellemzi munkáját, ez vezérli céljai elérésében. Munkájában kiemelkedően érvényesíti a művészeti nevelés eszközeit. A vizuális tevékenységek szervezésében, megvalósításában és tanításában teljesedik ki a legjobban.

A gyermekekkel szeretetteljesen és nagy türelemmel foglalkozik, pontosan úgy, mint pályája legelején. Mindenkor figyelembe veszi az életkori sajátosságaikat, és az egyénhez mért differenciált fejlesztést alkalmazza. Nagyon körültekintően bánik mindenkivel, ebből is kitűnik mély gyermekszeretete.

Saját csoportjából mindig nagyon jó közösséget kovácsol, ahol a gyermekeket segíti a beilleszkedésben és a közösségi szokások elmélyítésében.

A szülőkkel való együttműködése is példaértékű. A velük folytatott kommunikációja pontos, lényegre törő és tiszteletteljes.

Közvetlen kollégáival, munkatársaival is jó kapcsolatot ápol. Mindig lehet rá számítani többletmunka, helyettesítés során. Jó ötleteivel, szakmai tapasztalatával, megismerési vágyával eredményesen segíti a kollektíva munkáját.

Nem csak az óvodában dolgozik szorgalmasan, hanem rendszeresen részt vesz városunk közéletében is. Gyermekrendezvényeken, városi kulturális eseményeken tevékenykedik. Többek között a mesevetélkedők szakmai zsűrijének is meghatározó tagja.

Az elhivatottság családi életét is jellemzi, férjével három gyermeküket példásan nevelték fel és taníttatták. Emberileg szerénység, de emellett nagyfokú határozottság jellemzi.

Példamutató nevelői tevékenysége, kiváló szakmai, pedagógiai és gyakorlati munkája, emberi magatartása, személyisége példa az itt élők számára.

További munkájához nagyon sok sikert és jó eredményeket kívánunk!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város