Martfű Város Közszolgálatáért Díjban részesült Dr. Harsányi Ilona nyugalmazott orvos

Martfű város egészségügyi feladatainak ellátása terén végzett kimagasló színvonalú, példaértékű tevékenységének elismeréseként, a Semmelweis-nap alkalmából, Martfű Város Közszolgálatáért Díjban részesült Dr. Harsányi Ilona nyugalmazott orvos.

Dr. Harsányi Ilona 1962. szeptember 29-én, éppen 50 éve vette át orvosi diplomáját (gratulálunk a szép jubileumhoz), majd október 8-án kezdte meg segédorvosi pályafutását Dobán, a Veszprém Megyei Tüdőgyógyintézetnél.

1967 szeptemberétől a Vas megyei Hegyfalun, a Megyei Tüdőgyógyintézetnél szak segédorvosként dolgozott. 1968. szeptember 1-től a Tatabányai Megyei Tüdőgyógyintézetnél végzett munkát. 1978. július 1-től került áthelyezésre a Martfűi Nagyközségi Tanácshoz, körzeti orvosi munkakör ellátására.

Dr. Harsányi Ilona nyugdíjba vonulásáig, 1991 márciusáig tevékenykedett a 3-as számú háziorvosi körzet orvosaként Martfűn.

A doktornő gyökerei a városhoz kötődnek, így tüdőgyógyász szakorvosként szívesen vállalta az akkori „öreg falu” betegeinek ellátását.

Munkáját mindig pontosan, lelkiismeretesen, alaposan látta el, az itt élő emberek nagyon szerették és kötődtek a doktornőhöz. Az ő idejében még nem volt úgynevezett kártyarendszer, nem vállalkozásban dolgoztak a háziorvosok, és gyermekorvos sem dolgozott még a településen.

Az itt élő mai fiatalabb korosztály még úgy emlékezhet Ilonkára, mint gyermekorvosukra, akitől az első oltásokat megkapta.

Nyugdíjba vonulása után még sokáig vállalta az Idősek Otthonának orvosi ellátását, gondozását, illetve a mai napig is segíti a város civil szervezeteinek munkáját, és aktív tagja a Városi Nyugdíjasklubnak is.

Nagyon köszönjük munkáját, jó egészséget és gondtalan életet kívánunk!

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város