Martfűi Ünnepi Napok, augusztus 13-22. – Augusztus 20-i rendezvények korlátozás nélkül

Az államalapítás és Szent István király emlékünnepe köré szervezett Martfűi Ünnepi Napok rendezvénysorozat értékes programokkal várja az itt élőket és a városba látogatókat egyaránt. A sokszínű programok augusztus 13-tól 22-ig számos kikapcsolódási lehetőséget kínálnak az érdeklődők számára.

Augusztus 13-án 17 órakor, „Martfű ezer arca” címmel nyílik kiállítás a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár kiállítótermében, melyen Martfűhöz kötődő fotósok mutatkoznak be, ezúttal a természet ihlette pillanatok megörökítésével.

Augusztus 14-én szombaton, Országos Rejtvényfejtő Versenyre várják a keresztrejtvények szerelmeseit, azokat a játékos kedvű felnőtteket, akik szívesen megmérettetik tudásukat. A házigazda hagyományosan a Martfűi Rejtvényfejtő Klub és a Martfű Városi Könyvtár.

A Martfűi Ünnepi Napok kiemelt programja Horgas Eszter fuvolaművész és Révész Richárd zongoraművész “ÖRÖMZENE” című közös előadása augusztus 17-én, kedden 18 órakor, melyre mindenkit szeretettel várnak a Szent Tamás-templomba.

Augusztus 18-án, szerdán 18 órakor Családi mozi délutánra hív a Martfű Mozi. A TOM ÉS JERRY amerikai animációs filmre a belépés díjtalan!

Nemzeti Ünnepünk és Államalapító Szent István királyunk tiszteletére, az augusztus 20-i program 9 órakor Ünnepi Istentisztelettel veszi kezdetét a Református Templomban.

10 órakor az Önkormányzat Ünnepi Megemlékezésére várják a vendégeket a Művelődési Központ színháztermébe, ahol ünnepi beszédet mond Vass Éva, önkormányzati képviselő.

Martfű Város önkormányzati elismeréseit átadja Dr. Papp Antal polgármester.

Az eseményt Sülyi Károly nótaénekes, a Kossuth úti Nyugdíjas Klub Népdalköre, a Martfű Városi Nőikar és a Martfű Néptáncegyüttes fellépése színesíti. Az ünnepi rendezvény díszmenettel és a Szent István szobor megkoszorúzásával folytatódik.

15.30-kor ökomenikus új kenyér szentelés lesz a Szent István téren, majd 16 órától ünnepi szentmise kezdődik a Szent Tamás-templomban.

Augusztus 20-án, 16 órától szórakoztató családi programokra várják az érdeklődőket a Szent István téren. Kirakodóvásár, Greznár vidámpark és népművészeti bemutató is színesíti a programkínálatot.

A városháza melletti parkban 16 órától a Kenderkóc Népi Játszóház kínál programokat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

Színpadi programok a Városháza előtti téren:

Szintén 16 órától, szeretettel várják a családok apraját és nagyját a Mesemanók együttes Lovagi 7 próba című zenés meseszínházára.

17 órától a Fiesta zenekar egykori énekese, Csordás Tibor várja a könnyű zenei műfaj kedvelőit.

18:30-kor az Örökség zenekar lép színpadra, akiknek zenei eszköztárában megtalálható a hagyományos rockzene hangszerei mellett az autentikus népi hangszerek gazdag kavalkádja is.

20 órától a Crazy Little Queen zenekara játssza az egykori Queen legnagyobb slágereit, amit 21 órától hagyományosan a tűzijáték követ.

A tűzijáték után, 23 óráig utcabálba hívják a szórakozni vágyókat, ahol a MALIBU-MMM partyzenekar gondoskodik a jó hangulatról.

A Martfűi Ünnepi Napok rendezvénysorozat az itt élőknek és az idelátogatóknak szóló, értékes programjai keretében sporteseményekre, augusztus 20-án Racketlon Szabadidő Országos Bajnokságra, augusztus 21-től 22-ig F. Nagy Géza Amatőr Tenisz Emlékversenyre várja az érdeklődőket a Martfűi Városi Sportegyesület. Augusztus 22-én pedig Városi Futóversenyt rendeznek a Termál Kemping területén.

Támogatók: Martfű Város Önkormányzata, Emberi Erőforrás Támogatáskezelő Nemzeti Kulturális Alap, JNSZ Megyei Önkormányzat közreműködésével, Szeretlek Magyarország Program, Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. a Martfű Városi Sportegyesület közreműködésével

A Kormány 457/2021. (VIII.3.) Korm. rendelete alapján a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések az államalapítás és az államalapító Szent István király emlékünnepe keretében megrendezésre kerülő állami és önkormányzati rendezvények programjai esetében nem alkalmazandók, a rendezvények korlátozás nélkül látogathatók.

A szervezők, Martfű Város Önkormányzata és a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár szeretettel várja az érdeklődőket! Ünnepeljünk együtt!


 

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város