Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

„ÖSSZ-HANG” – ZENÉS IRODALMI EST Martfűn a MAGYAR KULTÚRA NAPJA alkalmából

Színes kulturális program várja mindazokat, akik ellátogatnak 2022. január 22-én, 18 órakor a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermébe. A magyar kultúra napja alkalmából színpadunkon köszönthetünk három Kossuth-díjas írót: Parti Nagy Lajost, Spiró Györgyöt, Závada Pált, és két nagyszerű jazz muzsikust: Dés Lászlót és Dés Andrást, akik „ÖSSZ-HANG” címmel, 60 perces zenés irodalmi estet adnak a martfűi közönségnek. Ünnepi köszöntőt mond Turnyánszkiné Enyedi Andrea önkormányzati képviselő.

Dés László az estről:

„Azt gondolom, hogy ez az est nagy ünnep lesz, a magyar kultúra ünnepe, sok drámával, humorral és zenével. Napjainkban egy ilyen kulturális eseménynek különösen nagy jelentősége van, hiszen túl azon, hogy nagy formátumú alkotók adják elő műveiket, a hagyományos irodalmi estekkel ellentétben itt az írók olyan írásaikat olvassák fel, amelyek rezonálnak a korra, a pillanatra, amiben mindnyájan élünk. Ez a jelenidejűség nem mindennapi előadást ígér. A szöveg és zene párbeszéde, a zenészek reakciója csak fokozza, erősíti ezt az élményt."

Az előadásra a belépés díjtalan, de regisztrációhoz kötött. A helyre szóló belépőjegyek átvehetők a Művelődési Központ jegypénztárában.

 A rendezvény védettségi igazolvány nélkül látogatható, maszk használata kötelező.

Már hagyomány, hogy a szervezők az ünnepi programsorozat részeként a magyar filmkultúrát is népszerűsítik: 2022. január 23. vasárnap, 18 órakor a Martfű Moziban a Hab című magyar romantikus vígjátékot vetítik, melyre a belépés díjtalan.

Az esemény támogatói: Martfű Város Önkormányzata, Emberi Erőforrások Minisztériuma és a Nemzeti Kulturális Alap.

A szervező Martfű Város Önkormányzata szeretettel várja az érdeklődőket! Ünnepeljünk együtt a magyar kultúra napján!

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város