Az alkotás kifejezésmód

Városunk kulturális intézményének kiállítótereiben a Szolnoki Metszőkör és a Szolnoki Vizu Alapfokú Művészeti Iskola fiatal művészeinek alkotásaiból nyílt kiállítás Napjárók címmel, 2022. május 25-én. A linómetszeteken és festményeken keresztül betekintést nyerhetünk a résztvevő fiatalok kreativitásába, fantáziájába és gondolataiba.

A megnyitón Kupai-Szabó Kincső, az Ádám Jenő Zeneiskola növendékének zongorajátéka fokozta a hangulatot, közelebb repítve a résztvevőket az alkotások befogadásához.

A tárlatot Nagy Katalin Matild grafikusművész, a Szolnoki Metszőkör vezetője nyitotta meg.

– Az alkotóműhelyek egyik küldetése, hogy a kreativitásnak és a fantázia kibontakozásának vizuális módon teret adjon, úgy, hogy a művészeti problémafelvetés válaszai kortárs szemléletű alkotásokban öltsenek testet.

A művészetek megismerésével nyitottabbá válnak a gyerekek, annak befogadására és kreatív megélésére is. Megtanulhatnak egy mindent átfogó gondolkodásmódot, mely szabad átjárást kínál a művészetek és a tudományok között is. A művészeti foglalkozás megismerteti a múlt értékeit, segít azok tovább élésében, a hagyománytisztelet kialakításában. Életre szóló szellemi-lelki gazdagságot nyújt – hangsúlyozta Nagy Katalin Matild.

– Az alkotás kifejezésmód. Vannak olyan dolgok az életben, amiket nem tudunk, vagy nem akarunk megfogalmazni. A művészet segít kimondani azt, amit talán szóban, személyesen nem vagyunk képesek kifejezni – mondta a grafikusművész.

A most kiállított képek segítségül szolgálhatnak a ki nem mondott szavak, érzések megértésében a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár emeleti galériáján. Hogy a fiatal művészek miképp látják a minket körülvevő világot, abból mi is ízelítőt kaphatunk a 2022. június 10-ig látható tárlaton.

Székács Szidónia


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város