Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Újra TérZene programsorozat Martfűn!

A hangversenytermekben felcsendülő zene varázsát most városunk parkjaiban és közterein is átélheti a martfűi közönség. Martfű Város Önkormányzata az idei évadban is sikerrel pályázott az Emberi Erőforrás Támogatáskezelőnél a korábbi években is nagy népszerűségnek örvendő TérZene programsorozat létrehozására, melyet az érdeklődők díjtalanul látogathatnak.

Az évad, illetve a projekt megvalósítási időszaka 2022. július 1-től 2023. június 30-ig tart. A zenekedvelő közönség minden héten egy körülbelül 45 perces koncerten vehet részt az őszi időszakig, majd tavasztól ismét heti rendszerességgel csendülnek fel a különböző dallamok.

A szakmai program időszakára a szervezést és lebonyolítást végző Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár igyekezett sokoldalú tervet összeállítani, így a könnyebb műfajtól a klasszikus zenéig, illetve az énekhangtól a vonósokon keresztül a fúvós hangszerekig minden stílus, műfaj és hangszer szerepet kap – tudtuk meg Molnár Edina közművelődési munkatárstól.

– Az idei TérZene program abban különbözik a korábbiaktól, hogy bár alapvetően szabadtéri eseményeket szervezünk, az egyes koncertek mégis megvalósulhatnak zárt térben is. Így például egy mindenszentek ünnepi és egy adventi koncertet is beterveztünk – mondta Molnár Edina.

Az első koncertélményt a pályázati program felütéseként a Szironta együttes hozza magával 2022. június 23-án csütörtökön, akik csengettyűiket megszólaltatva igyekeznek elvarázsolni a közönséget. A szervezők a Művelődési Központ parkjába várják az érdeklődőket 18 órakor.

Nem kell sokat várni a következő előadásra, hiszen 2022. június 25-én szombaton már a Rambler együttes hívogatja a zenekedvelő közönséget a Művelődési Központ előtti térre. Az este 20 órakor kezdődő koncerten a nemzetközi hírű, de itthon kevéssé ismert Szabó Gábor dzsesszgitáros életművét igyekszik megismertetni a közönséggel a Rambler együttes, dr. Kispál Gyula vezetésével.

A koncerteken résztvevő közönségnek a Spárga Rendezvényház az idén 10%-os kedvezményes vouchert biztosít, amelyet 2022. december 31-ig lehet felhasználni étel- és italfogyasztásra, nyitvatartási időben.

A TérZene programon keresztül megvalósuló koncertek a klasszikus zene iránt érdeklődő és a könnyedebb kikapcsolódásra vágyó közönség számára egyaránt élményteli pillanatokat kínálnak Martfűn.

Székács Szidónia

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város