A tánc szeretetének átadása

A Modern Táncműhely nyári táborai megteremtik azt a légkört, ahol a növendékek mélyebben belemerülhetnek a táncművészet tudományába és új mozdulatokat sajátíthatnak el. Így volt ez a július 11. és 15. között zajló tánckurzuson is, ahol a gyerekek szakmai fejlődéséről Vidinszki-Tóth Nóra táncpedagógus, a Modern Táncműhely vezetője gondoskodott.

A klasszikus balett alapokon nyugvó táncórák ovis, alsó és felső tagozatos korcsoportokra bontva zajlottak. Nagy hangsúlyt fektettek a technikai tudás fejlesztésére és a különböző izomcsoportok megerősítésére.

Míg a kisebbeknél a képességfejlesztés a cél játékosan, addig a nagyobbak a balett gyakorlatok fejlesztésére összpontosítottak, illetve, a modern technikákat is elővéve, új lépésanyagokat sajátítottak el – tudtuk meg Vidinszki-Tóth Nórától.

A mozgásművészeti csoport szép eredményekkel zárta az elmúlt nevelési évet, és a közeljövőben is szívesen megmérettetnék magukat.

– Nagyon szeretnénk versenyekre menni, többet is kinéztem, ahol meg tudjuk magunkat mutatni, és szeretnénk a város hírnevét is tovább vinni! – mondta a táncpedagógus.

– A hét végére kellemesen elfáradtak a gyerekek, de azt látom, hogy lelkesek és sikerült megbabonáznom őket a tánc szeretetével! – mondta a Modern Táncműhely vezetője, aki bízik abban, hogy szeptembertől újult erővel folytatják tovább a közös alkotói munkát.

Székács Szidónia

Tovább a képgalériához>>>

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város