Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

A tánc szeretete összeköt - 3. Martfűi Táncmulatság

Ha valaki megszereti ezt a műfajt, onnantól kezdve csak táncban és zenében látja a világot – mondta Molnár Antal, aki már harmadik alkalommal szervezett városunkban kalotaszegi tánctanulást. A 2022. szeptember 24-én és 25-én megrendezett Martfűi Táncmulatságon kiváló táncpedagógusok és népzenészek közreműködésével zajlott.

A hétvégi táncoktatáson közel százan vettek részt, akik Magyarország különböző tájegységeiből jövő táncosok, de voltak, akik külföldről érkeztek Martfűre.

Már szinte hagyomány, hogy a kétnapos rendezvényen Muszka György és felesége, Muszka Ilona erdélyi származású, elismert néptáncoktatók vezetésével zajlik a tánc- és a népdaloktatás. A tánc, a viseletkészítés és a hagyomány szerves része mindkettőjük életének.

Számos országban részt vesznek fesztiválokon és táborokban, ahol a gazdag magyar kulturális örökséget a táncon és a viseleten keresztül legjobb tudásuk szerint igyekeznek átadni, megismertetni az emberekkel.

– Régóta táncolok kalotaszegi táncot, de a Muszka házaspár mindig tud újat mutatni. Tőlük tanulni érték és ezt tovább kell vinnünk! – mondta Molnár Antal.

A kalotaszegi táncoktatáshoz a talpalávalót a Gyantár Zenekar húzta, a rendezvényt kísérő szombat éjszakai táncházban pedig Ónodi Tibor erdélyi származású zenész fokozta a hangulatot, felcsíki zenéket játszva.

– Sokan már most várják a negyedik találkozót, amit el is kezdtünk szervezni – árulta el Molnár Antal. A szervező szerint az ide érkezőket összeköti a tánc szeretete, amit nagyon jó látni és megélni, éppen ezért a 3. Martfűi Táncmulatság is igazán családias hangulatban telt.

Székács Szidónia


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város