Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Fontos gondolatok szórakoztató előadásmódban

Városunkban is nagy sikert aratott Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember „Belső béke viharos időkben – Mit kezdjek a külső, belső nehézségeimmel?” című előadása. Sokan voltak kíváncsiak az atya a mindennapi életre vonatkozó, hasznos támpontokat adó gondolataira, amelyeket szeretettel fogadott a lelkes közönség 2023. szeptember 19-én, a Martfű Városi Művelődési Központban.

A katolikus pap és egyben mentálhigiénés szakember mély gondolatai, életvezetési tippjei egyedülállóak. Úgy boncolgat nagyon fontos témákat, hogy az előadása tele van humoros elemekkel.

Viharos idők: olyan külső tényezők, amelyek brutális hatást gyakorolnak ránk, miközben ezekre a külső, hangsúlyos tényezőkre szinte egyáltalán nem tudunk konkrét, közvetlen hatást gyakorolni. Az a kérdés, hogy belül mit kezdünk mi ezzel.

Félelem és szorongás. Biztonság és biztonságérzet. Sokktól az újrakezdésig. Önstabilizáló technikák és módok. A veszteség és gyász fázisai - tagadás, harag, alkudozás, depresszió, elfogadás. Eredményes döntéshozatal az életünket fenyegető helyzetekben. Mindezekre az életkérdésekre, lelki problémákra kaptunk példákat, megoldási mintákat, szórakoztató és elgondolkodtató, valós történetekkel, lebilincselő előadásmódban.

Pál Feri atya mentálhigiénés előadása a Művelődési Központ 2023. évi kulturális programjaira, a Kulturális és Innovációs Minisztérium pályázatán elnyert, összesen ötmillió forintos támogatással valósult meg.

A januártól novemberig tartó pályázati időszakra olyan, valamennyi korosztály érdeklődésének megfelelő, sokszínű kulturális programokat tervezett az intézmény, mint pl. a Beck-Grecsó duó fellépése a Magyar Kultúra Napján, Nyáry Krisztián meghívása a költészet napja alkalmából vagy a Martfűi Ünnepi Napok koncertjei közül Ferenczi György és a Rackajam formáció koncertje.

Legközelebb október 5-én Molnár György és Varró Dániel zenés irodalmi műsorára, majd október 19-én Kozma-Vízkeleti Dániel család-pszichoterapeuta, klinikai szakpszichológus hasonlóan jó hangulatú mentálhigiénés előadására várja az érdeklődőket a kulturális intézmény a KIM pályázati támogatásával, Martfűn.

Herbályné Kalmár Irén


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város