Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

"Maros vize folyik csendesen"

Zsiga István Déryné-díjas prímás vezetésével, a Jászsági Cigányzenekar dallamaival kezdődött Martfűn, a Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében 2023.11.24-én a "Maros vize folyik csendesen" nótaműsor, a Dan-Ton Művészeti Egyesület szervezésében. Vezetőjük, Sülyi Károly előadóművész színpadra lépése után, Szilágyi Sándor Dankó Pista-díjas és Dankó Pista Életműdíjas nótaénekes következett, aki a műsorvezető is volt a program folyamán.

Tóth Tünde festőművész, a Pásztortűz Hagyományéltető Egyesület elnöke mutatta be a Nemzet Zászlaja hitelesített darabját, amely a színpadon volt látható, és 2022.12.31. óta járja a magyarlakta településeket határon innen és túl, majd a zászló vivője, Lukács Sándor hagyományőrző tüzér hadnagy, a Pásztortűz Hagyományéltető Egyesület alelnöke mondta el gondolatait. Fodor Ottília előadóművész nótacsokra után, Szilágyi Sándor bemutatta a Jászsági Cigányzenekart, Fehér Endre prímás, zenekari tag megköszönte a munkáját. Ezután Ferenczi László előadóművész, Bíró Éva népdal- és nótaénekes, Ferenczi Attila magyarnóta-énekes, Juhász Adrienn Arany Cinege-díjas operett énekes és Dankó Pista- díjas nótaénekes és a Tiszamenti Népdalkör műsora következett. Az első rész a Székely Himnusz éneklésével zárult.

Az előadás második része a Besenyszögről érkezett Ringó Rokolya Népdalkör műsorával folytatódott, majd Fodor Ottília előadóművész táncdalműsorával szórakoztatta a közönséget. Ezután Szilágyi Sándor Dankó Pista-díjas és Dankó Pista Életműdíjas nótaénekes nótacsokrát a Jászsági Cigányzenekar kísérte. Sülyi Károly előadóművész méltatta Szilágyi Sándort. Bíró Éva népdal- és nótaénekes és Ferenczi László előadóművész fellépése után Bíró Éva és Szilágyi Sándor duettje következett. A nagyon fiatal Ferenczi Attila magyarnóta-énekes nótacsokrát a finálé követte, amelyben Petőfi Sándor megzenésített költeményét adták elő közösen a nótaelőadás fellépői. Végül szívhez szóló szavakkal köszönt el a közönségtől Szilágyi Sándor művész úr és Sülyi Károly előadóművész, a szervező Dan-Ton Művészeti Egyesület vezetője.

Tóth Tünde


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város