Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Hétköznapi Hősök, nem csak a színpadon

Több, mint kétszáz általános iskolás diák lépett színpadra december 15-én és 16-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében, hogy bemutathassák hónapok munkájának gyümölcsét, a hagyományos karácsonyi mesejátékot, melynek idén a Hétköznapi Hősök címet adták.

– Úgy menjetek majd haza, hogy ti is tudtok ilyen hétköznapi hősök lenni – kezdte ünnepi köszöntő beszédét a Martfűi József Attila Általános Iskola igazgatónője, Földi Edina– Ne a nagy csodát keressétek, ne azokat a pillanatokat, amik a nagy amerikai filmekben megjelennek. Ti magatok tudtok hőssé válni. Váljatok azzá, és ne csak karácsonykor.

A közel másfél órás, kétfelvonásos műsort három alkalommal adták elő a tanulók, a „debütálást” a külsős, környékbeli diákok, gyerekek látták, később a fellépő tanulók szülei, hozzátartozói, a támogatók, érdeklődők, volt tanárok, diákok nézték meg, majd végül a martfűi általános iskolások ültek a nézőtérre.

– Köszönöm valamennyi hétköznapi hősnek, hogy ez az előadás létrejött. Lesz szponzorlista, lesznek rajta nevek, szervezetek, nem kevesen. Nekünk minden egyes adomány, kellék, díszlet, süteményes doboz, pakoló, szállító, tervező-festő, kivágó-gyakorló kéz és fej jól jött. Valamennyien hősök vagytok, mert megadtátok nekünk azt a segítséget, amivel ma, itt 226 gyermek hőssé válhat – köszönte meg az intézményvezető, majd kiemelte a polgármester úr, a városvezetés, a Szilver Táncsport Egyesület és Művészeti Iskola, a Művelődési Központ és a Martfű Média dolgozói, a Szülői Munkaközösség és az általános iskolai dolgozók támogatását. Hálás köszönetét fejezte ki a szövegkönyv elkészítéséért, illetve a hang- és fénytechnikát biztosítók tevékenységéért is.

A játék négy frissen lediplomázott diákról szólt, akik még nem voltak biztosak a jövőjükben, mikor csodára bukkantak egy nadrág képében, mely mindannyiukra passzolt. Ekkor eldöntötték, hogy mind a négyen hordani fogják, és mikor rajtuk volt a farmer, valóban csodák történtek. Végül mindannyiuk élete helyes irányt vett, és rátaláltak a boldogság útjára a nadrágnak köszönhetően.

A mesejáték az általános iskola „Boldog Gyermekekért” Alapítványának szervezésében valósult meg, az előadások felvonásai között a Szülői Munkaközösség látta vendégül finom ételekkel és italokkal a nézőket.

A három teltházas előadás bevételét, az alapítvány céljaival összhangban, ezúttal is az iskola tanulóinak támogatására fordítja az oktatási intézmény, az utaztatás, a tanulmányi és sportversenyek nevezési díjai, a kirándulások és táborok költségei támogatásával csökkentve a szülők kiadásait.

A Hétköznapi Hősök című mesejátékról készült videóösszefoglalót, az előadás teljes felvételét és a fotókat a www.martfu.hu oldalon ajánljuk figyelmükbe.

Polák Boglárka

>>>Tovább a 2023.12.15 - Hétköznapi hősök - I.felvonás - A Martfűi József Attila Általános Iskola Karácsonyi Mesejátéka képgalériához

>>>Tovább a 2023.12.15 - Hétköznapi hősök - II.felvonás - A Martfűi József Attila Általános Iskola Karácsonyi Mesejátéka képgalériához

>>>Tovább a 2023.12.15 - Hétköznapi hősök - Csoportképek - A Martfűi József Attila Általános Iskola Karácsonyi Mesejátéka képgalériához


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város