Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

Zongorakoncert, kiállításmegnyitó és mozivetítés a Magyar Kultúra Napja alkalmából Martfűn

Szeretettel várjuk Önt és családját a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban a Magyar Kultúra Napja tiszteletére rendezett ünnepi programokra 2024. január 21-e és 23-a között.

Vasárnap 16 órától ingyenes filmvetítéssel kedveskedik a látogatóknak a Martfű Mozi, ahol a 2023-as magyar rendezésű Valami Madarak című játékfilmet tekinthetik meg az érdeklődők. A mozifilm egy idősek otthonába száműzött férfi és egy balhés fiatal lány szövetségéről szól.

Január 22-én, hétfőn 17 órakor ünnepi megemlékezés veszi kezdetét a Magyar Kultúra Napja alkalmából a Művelődési Központ színháztermében, melyen köszöntőt mond Eiler Zita, a Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény szakmai vezetője, muzeológus. Ezután Fejes Krisztina, zongoraművész – kétszeres Artisjus díjas művész, a magyar kortárs zenei élet meghatározó művészegyénisége, a Fejes Művészeti Akadémia Egyesület létrehozója – ünnepi műsorát hallhatják és láthatják a résztvevők.

Január 23-án, kedden 17 órakor kiállítás nyílik Esszencia címmel a Művelődési Központ kiállító termében és galériáján Kerékgyártó Emese bútorfestő alkotásaiból.

Emese festményeivel többször találkozhattak már városunk lakói, az évről évre megrendezett JNSZ Megyei Képző- és Iparművészetin tárlat díjazott művei között vagy a kézműves játszóházakban és nyári táborokban, ahol az érdeklődők minden alkalommal elsajátíthatják tőle a bútorfestés alapjait.

A megnyitón közreműködik Pusztai Zsolt muzeológus, a Túri Fazekas Múzeum igazgatója. A kiállítást február 19-éig tekinthetik meg.

A programokon a részvétel díjtalan. A rendezvényt a Nemzeti Kulturális Alap támogatta.

Az ünnepi rendezvényekre minden érdeklődőt szeretettel vár Martfű Város Önkormányzata!

Polák Boglárka

Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város