Ugrás a fő tartalomhoz Ugrás az elérhetőséghez

35 éves Martfű! Ehhez méltó ünnepi műsorral készülünk a város napján, május 1-jén

Nem csak a munkát, városunkat is ünnepeljük május elsején: Martfű idén az 1989-ben kapott városi rangjának 35. évfordulójáról is megemlékezik. Ez alkalomból a Kikötő téren nagykoncertekkel, sportbemutatókkal, vidámparkkal várja a kilátogatókat Martfű Város Önkormányzata.

Április 28-án vasárnap – már negyedik alkalommal – rendezik meg reggel 8 órától a Retro bolhapiac, alkatrészbörze, autós találkozó és kézműves vásárt. A helyszínen főleg a 2000-es évek előtti retro, jó állapotban lévő használati cikkek, játékok, kisbútorok, könyvek, veterán autó-, motor-alkatrészek, relikviák, régiségek, számítógépes játékok lesznek fellelhetőek.

Április 30-án kedden 17 órától a Martfű Városi Szabadidős Kör népi fa- és ügyességi játékaival foglalhatják le magukat a gyerekek. 19 órától Radics Gigi a Megasztár felfedezettje, később az X-Faktor mentora, magyar énekesnő akusztikus koncertjével lép színpadra. 20.15-től a DJ pultnál Lotfi Begi zenész és producer, a 21. századi elektronikus zene képviselője, majd DJ Ron gondoskodik a jó hangulatról.

Május 1-jén szerdán délelőttől süröghetnek a téren a csapatok, ugyanis hagyományos ételek főzőversenye kezdődik. 13 órától Hungarikum Játszóházzal várják a gyerekeket, amelyhez a játékokat a Nemzeti Művelődési Intézet biztosítja. A város napja alkalmából ebéddel látják vendégül a martfűieket a szervezők. 14 órakor a Kunszentmártoni Fúvószenekar áll színpadra. 14.30-kor a főzőverseny eredményhirdetésére kerül sor. 15.00-től 15.20-ig Extrém Bike Show kerékpárbemutató szórakoztatja a nézőket lenyűgöző mutatványokkal, majd ügyességi bringasuliban próbálhatják ki magukat az érdeklődők. Ezt követően dr. Papp Antal, Martfű város polgármestere ünnepi beszédet mond. Később megnyitják a Martfű akkor... és ma című fotókiállítást, városunk több évtizedes fejlődéséről.

15.30-tól karate- és focibemutatóval népszerűsítik sportágukat a Victory Martfűi Kyokushin Karate Klub és a Martfűi Labdarúgó Sportegyesület tagjai. 16.30-tól Singh Viki a 2015-ös Rising Star ötödik helyezettje, később a Sztárban Sztár versenyzője gyermekműsorát hozza el nekünk, a Disney inspirálta Viktória hercegnő című előadásával készül. A félórás koncert után a helyi művészeti csoportok bemutatóira kerül sor. 19 órától László Attila Fonogram-díjas énekes, a Csillag születik harmadik szériája győztesének koncertje zárja a programsorozatot.

Az előadások ingyenesek, a rendezvényen egésznapos kirakodóvásár, vidámpark és nosztalgia majális büfé várja a vendégeket.

Programjaikra mindenkit szeretettel hívnak a szervezők: Martfű Város Önkormányzata, a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár és a Városi Szabadidős Kör Egyesület.

Polák Boglárka


Minden jog fenntartva © 2011-2021 Martfű Város