Tájékoztatók

Csőtörés a Munkácsy úton – VÍZHIÁNY VÁRHATÓ

Ma, szeptember 14-én, szerdán 9 óra 24 perckor érkezett a bejelentés a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt.-től, hogy Martfűn, a Munkácsy úton, a zeneiskola előtt feltört a víz. A szolgáltató a helyszínre küldte kollégáit. A hibát készenléti időben tudják majd elhárítani – tájékoztatta az önkormányzatot Kiss György, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője.

2022. szeptember 14.

Október 10-én áramszünet Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. október 10-én hétfőn 8:00-tól 15:30-ig Martfű több utcáját (Dobó, Varga K., Csók I., Radnóti, Váczi, Napraforgó, Levendula, Damjanich, Munkácsy, Szolnoki, Kérész) érintő  áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2022. szeptember 13.

Módosított menetrend, vonatpótló autóbuszok

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása alapján 2022. szeptember 26-án Tiszatenyő – Martfű állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 130 sz. Szolnok – Szentes vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, helyettük Tiszatenyő – Martfű állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vonatpótló autóbuszok Kengyel megállóhely helyett a Dózsa Tsz elágazás autóbuszmegállóhelyen állnak meg.

2022. szeptember 13.

Október 3-án áramszünet Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. október 3-án hétfőn 8:00-tól 14:00 óráig Martfű több utcáját (Tulipán, Szegfű, Munkácsy, Akácfa, Madách, Széchenyi) érintő  áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2022. szeptember 13.

Ebösszeírás, elhullt eb bejelentése adatlapon, 2022. október 31-ig – Az adatszolgáltatás kötelező

Tisztelt Ebtartók!

Az állatok védelméről és kíméletéről szóló 1998. évi XXVIII. törvény (Ávt.) 42/B. § (1) bekezdésének rendelkezése alapján az eb tartási helye szerint illetékes önkormányzat ebrendészeti feladatainak elvégzése érdekében, illetve a veszettség elleni oltás járványvédelmi vonatkozásaira való tekintettel – három évente legalább egy alkalommal – ebösszeírást végez.

2022. szeptember 01.

Értesítés veszettség elleni eboltásról

A Földművelési és Vidékfejlesztési Minisztérium 164/2008. (XII. 20.) FVM rendelete alapján minden 3 hónaposnál idősebb ebet veszettség elleni védőoltásban kell részesíteni.

2022. augusztus 09.

Hulladékszállítás 2022 – LOMTALANÍTÁS a szeptember 12-i héten

Év elején ebben az évben is tájékoztatást adott ki a lakossági és közületi hulladékszállítás 2022. évi időpontjairól az NHSZ Szolnok Közszolgáltató Nonprofit Kft. A hulladékszállítás továbbra is az ünnepnapokra, munkaszüneti napokra tekintet nélkül, a megszokott módon történik.

2022. augusztus 08.

Legyél Te is szerződéses határvadász!

Válassz stabil munkahelyet!

Jelentkezés feltételei: - magyar állampolgárság, - betöltött 18. és be nem töltött 55. életév, - büntetlen előélet, - cselekvőképesség, - legalább alapfokú iskolai végzettségről (8 évfolyam sikeres elvégzéséről) kiállított bizonyítvány, - egészségi, fizikai, pszichológiai alkalmasság.

2022. augusztus 03.

Hasznos tanácsok a belterületi vadkárok megelőzésére

A vad által belterületen okozott károk visszaszorítása érdekében lakossági tájékoztatót állított össze és juttatott el az önkormányzatokhoz az Agrárminisztérium Erdőkért Felelős Államtitkársága 2022 júliusában.

2022. július 29.

Augusztus 1-től 5-ig, és augusztus 8-9-én ÁRAMSZÜNET Martfűn – Érintett utcák és házszámok

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. augusztus 1. és 5. között, illetve augusztus 8-án és 9-én Martfű több utcáját érintő áramszünet lesz. Az említett napokon várhatóan reggel 8-tól délután 16 óráig tartanak a munkálatok – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2022. július 21.

Közvilágítás-korszerűsítés Martfűn

FRISSÍTÉS: 

A 2022. július 11-i héten a következő utcákban tervezik a lámpacserét: - Galagonya u., Kossuth u. (Rákóczi úttól), Ady E. u.; - Jókai u., Pipacs u., Kölcsey u., Zrínyi u.; - Munkácsy út, Arany J. u., Bocskai u., Veres Péter u.; - Strand u., József A. u., Petőfi S. u. - Rákóczi út, Móra F. u., Szabó Pál u.

Elkezdődtek az egész várost érintő közvilágítás-korszerűsítés munkálatai. Számítások szerint az új világítótestek nagyobb fényerővel rendelkeznek, de fele annyiba kerül majd a fogyasztásuk.

2022. július 04.

Csőtörés a Rákóczi út - Kossuth út sarkán – VÍZHIÁNY VÁRHATÓ

FRISS - A KOSSUTH ÚT RÁKÓCZI ÉS HUNYADI UTAK KÖZÖTTI SZAKASZÁN TOVÁBBI VÍZHIÁNY VÁRHATÓ - A vastag betonréteg alatt sikerült lokalizálnia a Mentőállomás körüli csőtörés pontos helyét a víz- és csatornaszolgáltatónak - a Kossuth út Rákóczi és Hunyadi út közötti szakaszán azonban még további 2-3 óráig, a meghibásodás elhárításáig nem lesz vízszolgáltatás - tájékoztatott Kiss György, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője.

Ma, június 29-én, szerdán 14.08-kor érkezett a bejelentés a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt.-hez, hogy Martfűn, a Rákóczi út - Kossuth út sarkán, a Mentőállomás előtt feltört a víz. A szolgáltató a helyszínre küldte kollégáit. A hibát készenléti időben tudják majd elhárítani – tájékoztatta az önkormányzatot Kiss György, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője.

2022. június 29.

Helyettesítés miatt változnak a rendelési idők

2022. június 27-től július 15-ig a Dr. Zentay Márton Egészségügyi Központ felnőtt háziorvosi körzeteiben helyettesítés miatt a rendelési idők megváltoznak – tájékoztatott az ebben az időszakban a rendelést mindhárom körzetben ellátó dr. Despotov Svetozar.

2022. június 24.

Értesítés újabb földi kémiai szúnyoggyérítésről 2022. június 13.

Martfűn a szúnyogok következő földi kémiai irtását 2022. június 13-án (hétfőn), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a kezelést június 14.-én vagy június 15.-én, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. június 10.

Értesítés újabb földi kémiai szúnyoggyérítésről

Martfűn a szúnyogok földi kémiai irtását 2022. május 30-án (hétfőn), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a permetezést május 31., június 1. napján, ugyanebben az időben végzik el - tájékoztatott az önkormányzat.

2022. május 27.