Tájékoztatók

A január 16-ai héten kell kihelyezni a ház elé az elszáradt karácsonyfákat

A Martfűn, a kommunális hulladékgyűjtők mellé kihelyezett fenyőfákat az idei évben 2023. január 16. hétfő és január 20. péntek között szállítják el az önkormányzati Gyermekjóléti Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportjának munkatársai. A fenyőfákat január 16. hétfő reggelig kell kihelyezni a hulladékgyűjtőedények mellé vagy azok szokott helyére, zöldhulladékként kezelhető módon, díszítés és drótok nélkül.

2023. január 13.

Adó 1+1% martfűi egyesületnek, alapítványnak

Idén is lehetőség van arra, hogy ki-ki rendelkezzen az összevont adóalapja után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ez legkésőbb 2023. május 22-éig, az szja-bevallástól függetlenül is megtehető.

2023. január 16.

Kéményseprő-ipari társasházi sormunka ütemterve

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv megyei bontásban elkészítette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kéményseprőipari sormunka 2023. évi ütemterveit, amelyről az érintett önkormányzatokat is tájékoztatta. Martfűn a társasházi kéményseprő-ipari sormunka elvégzésére 2023. február 1. és augusztus 17. között kerül sor.

2023. január 09.

TÜDŐSZŰRÉS - UTOLSÓ SZŰRÉSI NAP DECEMBER 2. PÉNTEK (Az előzetesen meghirdetett időpont december 8. volt.)

A Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Hetényi Géza Kórház-Rendelőintézet Tüdőgondozó Intézete a lakosság részére tüdőszűrő vizsgálatot szervez.

2022. október 17.

November 30-án ÁRAMSZÜNET Martfűn – Érintett utcák és házszámok

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az E.ON. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. november 30-án, szerdán 8 órától 16 óráig Martfű több utcáját (Mandula, Szolnoki, Bem, Kossuth L., Rákóczi F., Bartók B., Petőfi S., József A., Tisza A., Arany J., Zrínyi M.) érintő áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az E.ON.

2022. november 24.

Népszámlálás 2022. – PÓTÖSSZEÍRÁS november 21-től november 28-ig

Tisztelt Martfűi Lakosok!

A 2022. évi népszámlálás teljesítésének sikeressége érdekében pótösszeírásra van lehetőség mindazon adatszolgáltatók esetében, akik nem éltek a kérdőív kitöltésének online lehetőségével, illetve akiket a számlálóbiztos – különböző okok miatt – sikertelenül keresett fel a lakcímén.

2022. november 22.

November 28-án és 29-én ÁRAMSZÜNET Martfűn – Érintett utcák és házszámok

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az E.ON. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. november 28-án, hétfőn 8 órától 16 óráig és 2022. november 29-én, kedden 8-tól 16 óráig Martfű több utcáját (Móricz Zs., Kassák L., Mikszáth K., Babits M, Petőfi S., Mandula, József A.) érintő áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az E.ON.

2022. november 21.

NÉPSZÁMLÁLÁS, 2022: FELELJÜNK, EGYMÁSÉRT!

Október 1-jén kezdődik hazánkban a Magyarország teljes népességére és az összes lakására kiterjedő népszámlálás. Az adatgyűjtés pontos és részletes képet ad a népesség számáról, demográfiai jellemzőiről, egészségi állapotáról, iskolázottságáról, foglalkoztatottságáról, nemzetiségi és vallási összetételéről, élet- és lakáskörülményeiről. A népszámláláson való részvételt a 2018. évi CI. törvény írja elő, eredményei mindannyiunk mindennapjait, jövőjét befolyásoló szociális és gazdasági döntések, országos, regionális és helyi fejlesztések alapjául szolgálnak.

2022. szeptember 19.

Csőtörések a Munkácsy úton – Hibaelhárítás és várható vízhiány október 25-én

Megérkeztek a közelmúlt Munkácsy úti csőtöréseinek helyreállítási és építési munkálataihoz szükséges egyedi anyagok. 2022. október 25-én délelőtt 08:00-kor kizárják az érintett területet, és a munkavégzés ideje alatt a Május 1. utcai üzletsor előtt lajtos kocsival biztosítják az ivóvíz vételezést – tájékoztatta az önkormányzatot a hibaelhárítás - építésről és a várható vízhiányról Kézsmárki László, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének helyettes vezetője.

2022. október 21.

Október 10-én áramszünet Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. október 10-én hétfőn 8:00-tól 15:30-ig Martfű több utcáját (Dobó, Varga K., Csók I., Radnóti, Váczi, Napraforgó, Levendula, Damjanich, Munkácsy, Szolnoki, Kérész) érintő  áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2022. szeptember 13.

November 21-én áramszünet Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2022. november 21-én hétfőn 9:00-től 12:00 óráig Martfű több utcáját (Mandula, Petőfi S., József A., Kossuth L., Arany J., Zrínyi M., Deák F., Tompa M., Hunyadi, Vasvári P., Tisza A.) érintő  áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2022. október 20.

Értesítés gallyazási, fakivágási és nyiladéktisztítási munkálatokról

Gallyazási, fakivágási és nyiladéktisztítási munkálatok várhatóak városunkban az OPUS TITÁSZ Áramhálózati Zrt. megbízásából. A kijelölt helyeken szükségessé vált munkálatokat a karcagi Béres Erdészeti Szolgáltató Kft. végzi 2022. október 24-től november 30-ig.

2022. október 18.

Elektronikai hulladékgyűjtés – IDŐPONT VÁLTOZÁS Pótnap: november 12. szombat

2022. november 12. szombat 8-tól 11 óráig minden használaton kívüli, korábban árammal, akkumulátorral vagy elemmel működő gépet, készüléket le lehet adni a Martfű, Május 1 út 1. szám alatt, a VOLT AC RAKTÁRNÁL.

2022. október 04.

Csőtörés a Munkácsy úton – VÍZHIÁNY VÁRHATÓ

Ma, szeptember 14-én, szerdán 9 óra 24 perckor érkezett a bejelentés a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt.-től, hogy Martfűn, a Munkácsy úton, a zeneiskola előtt feltört a víz. A szolgáltató a helyszínre küldte kollégáit. A hibát készenléti időben tudják majd elhárítani – tájékoztatta az önkormányzatot Kiss György, a BÁCSVÍZ Zrt. Kunszentmártoni Üzemmérnökségének vezetője.

2022. szeptember 14.

Módosított menetrend, vonatpótló autóbuszok

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása alapján 2022. szeptember 26-án Tiszatenyő – Martfű állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 130 sz. Szolnok – Szentes vasútvonalon egyes vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, helyettük Tiszatenyő – Martfű állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

A vonatpótló autóbuszok Kengyel megállóhely helyett a Dózsa Tsz elágazás autóbuszmegállóhelyen állnak meg.

2022. szeptember 13.