Tájékoztatók

Tájékoztató – Földi kémiai szúnyoggyérítés 2023. június 1-jén

Martfűn a szúnyogok földi úton történő kémiai irtását az országos központi szúnyoggyérítés keretén belül 2023. június 1-jén (csütörtökön), a napnyugta utáni órákban tervezik a szakemberek. Rossz idő esetén a kezelést június 2-án vagy június 3-án, ugyanebben az időben végzik el.

2023. május 25.

2023. május 22-én, hétfőn módosított menetrend, vonatpótló autóbuszok

A MÁV-START Zrt. tájékoztatása alapján a 2023. május 22-én Tiszatenyő – Martfű állomások között végzett pályakarbantartási munkák miatt a 130 sz. Szolnok – Szentes vasútvonalon a vonatok módosított menetrend szerint közlekednek, illetve helyettük Tiszatenyő – Martfű állomások között vonatpótló autóbuszok közlekednek.

2023. május 09.

Vállalkozóvá válást elősegítő vármegyei munkaerőpiaci programot indít a kormányhivatal – részvételi szándék jelzése május 22-ig.

„Vállalkozz, legyél Te is önfoglalkoztató! 2023.” néven vármegyei munkaerőpiaci programot indít a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Kormányhivatal. A program célja az álláskeresők önfoglalkoztatóvá válásának támogatása, ezáltal a foglalkoztatottság további növelése. A programban azok az álláskeresők igényelhetnek támogatást, akiket a kormányhivatal járási hivatalaiban legalább egy hónapja álláskeresőként nyilvántartanak, és önmaguk foglalkoztatását vállalkozás indításával kívánják megvalósítani, Feltétel az is, hogy a tényleges vállalkozói tevékenységüket és tervezett beruházásukat Jász-Nagykun-Szolnok vármegye illetékességi területén valósítják meg.

2023. május 19.

Akár egy pohárnyi vízben is több száz szúnyog fejlődhet

A szúnyogok elleni védekezésben nélkülözhetetlen a lakosság figyelmének felkeltése és együttműködése! – hangsúlyozta a „szúnyogszezon” kezdetén a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK), mivel a településeken jelentkező ártalmat részben a ház körüli vízgyülemekben kifejlődő szúnyogok okozzák. A szúnyogok ártalmával és az ellenük való egyéni védekezés lehetőségeivel kapcsolatban kérdés-felelet típusú tájékoztató anyagot és plakátot tett közzé az NNK, ezzel is ráirányítva a figyelmet a szúnyogok elleni egyéni védekezés fontosságára.

2023. május 17.

Áramszünet június 5-én és 17-én Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2023. június 5-én, hétfőn 09:00-től 13:00 óráig Martfűt  (Tiszahajlat Futora Transzformátor állomás, Növényolajgyár Vízkivétel és Növényolajgyár Szennyvíztisztító) érintő  áramszünet lesz, míg június 17-én, szombaton 06:00-tól 19:00 óráig Martfűt (FGSZ Zrt.) Növényolajgyár érintő áramszünet várható – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2023. május 16.

Éjszakai zajjal járó munkavégzés a vasútvonalakon – Martfűn május 10-én

 A Szolnok–Hódmezővásárhely–Makó és a Szeged–Békéscsaba vonalon előre tervezett éjszakai karbantartást végeznek a vasúti pályán. Az éjszakai munkavégzések miatt nem kell korlátozni a vonatforgalmat a karbantartások idejére.

2023. május 09.

Tájékoztatás a nyári szünidei gyermekétkeztetésről

Meghatározott feltételek szerint ingyenesen biztosíthatják a déli meleg főétkezést a nevelési, oktatási szünetek idején az önkormányzatok az óvodás és iskolás gyermekek számára. A 2022/23. tanév nyári szünetére vonatkozóan a szünidei gyermekétkeztetés június 19-től augusztus 16-ig tart. A nyári szünidei étkeztetés az étel helyben történő fogyasztásával lesz biztosított. Az étkeztetés előzetes kérelem kitöltésével igényelhető. Az önkormányzat részletes tájékoztatója itt olvasható:

2023. május 03.

Kút tervezése, kialakítása és használata – Kockázatok és teendők magánkút vizének fogyasztása esetén

Annak, aki magánkútból származó vizet ivóvízként fogyaszt, a magánkút létesítését kötelező engedélyeztetnie a jegyzőnél. A kutak vizének minősége függ a kút mélységétől, a föld szerkezetétől és a vizet érő szennyezőanyagoktól.

2023. április 27.

Újabb nehezen elhárítható CSŐTÖRÉS a Munkácsy úton – VÍZHIÁNY VÁRHATÓ

A Martfű, Munkácsy és Május 1. úton ismételten feltört a víz az előző hibahelytől nem messze – érkezett a bejelentés az önkormányzathoz 2023. április 12-én szerdán 14 óra után a Bácsvíz Víz- és Csatornaszolgáltató Zrt.-től.

2023. április 12.

Május 23-án áramszünet Martfűn

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az Opus Titász Zrt. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2023. május 23-án kedden 07:00-től 16:00 óráig Martfűt  (Gesztenyesor u. Tisza Cipőgyár területe, Bunge Zrt. területe) érintő  áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az Opus Titász Zrt.

2023. április 12.

Április 11-én ÁRAMSZÜNET Martfűn – Érintett utcák és házszámok

Folyamatos korszerűsítést hajt végre hálózatán az E.ON. A tervszerű beavatkozások biztonságos elvégzése érdekében elengedhetetlen a szolgáltatás időszakos szüneteltetése. A szükséges munkálatok ideje alatt, 2023. április 11-én, kedden 8:30-tól 14 óráig Martfűt (Szolnoki u. 82., Antenna Hungária Zrt., Vodafone) érintő áramszünet lesz – tájékoztatta az önkormányzatot az E.ON.

2023. március 28.

Beszakadt csatorna - Kerékpáros- és gyalogosforgalom-korlátozás a Szolnoki út 85 és 87 szám közötti kerékpárútszakaszon

Hibaelhárítás során nem tudták átmosatni 2023.03.02.én a Szolnoki út 85 és 87 között a gerinccsatornát a Bácsvíz Zrt. munkatársai. A csatornatisztítás közben a tömlő sáros lett, ezért valószínűsítették, hogy a csatorna beszakadt.

2023. március 03.

A január 16-ai héten kell kihelyezni a ház elé az elszáradt karácsonyfákat

A Martfűn, a kommunális hulladékgyűjtők mellé kihelyezett fenyőfákat az idei évben 2023. január 16. hétfő és január 20. péntek között szállítják el az önkormányzati Gyermekjóléti Szociális Szolgáltató Központ Településüzemeltetési csoportjának munkatársai. A fenyőfákat január 16. hétfő reggelig kell kihelyezni a hulladékgyűjtőedények mellé vagy azok szokott helyére, zöldhulladékként kezelhető módon, díszítés és drótok nélkül.

2023. január 13.

Adó 1+1% martfűi egyesületnek, alapítványnak

Idén is lehetőség van arra, hogy ki-ki rendelkezzen az összevont adóalapja után befizetett személyi jövedelemadója 1+1%-áról. Ez legkésőbb 2023. május 22-éig, az szja-bevallástól függetlenül is megtehető.

2023. január 16.

Kéményseprő-ipari társasházi sormunka ütemterve

A BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Gazdasági Ellátó Központ, mint kéményseprőipari szerv megyei bontásban elkészítette a Jász-Nagykun-Szolnok megyei kéményseprőipari sormunka 2023. évi ütemterveit, amelyről az érintett önkormányzatokat is tájékoztatta. Martfűn a társasházi kéményseprő-ipari sormunka elvégzésére 2023. február 1. és augusztus 17. között kerül sor.

2023. január 09.