Közélet

„Segítsünk a Földnek” - „Sok kicsi sokra megy”

Egész napos program a városszépítőknél a környezetvédelem nagy problémáiról elméletben és gyakorlatban

Szórakoztató és kulturális rendezvények színesítették a munka ünnepét Martfűn

A Martfűi Majális kétnapos programsorozata sok-sok érdeklődőt csalogatott a Kikötő térre 2023. április harmincadikán és május elsején. A napsütéses idő mellett izgalmas produkciók, események nyújtottak fesztiválhangulatot a publikumnak.

Az édesanyákat, a nagymamákat köszöntötték

Örömünnep ez a nap,/ virágszirmot bont a nap,/ akácvirág, tulipán,/ téged köszönt anyukám. – hangzott fel a gyermekdal a Martfű Városi Nyugdíjasklub anyák napi megemlékezésén a Kossuth úti Tagóvoda Süni csoportosainak előadásában, 2023. május 5-én.

Martfű Majális ismert előadókkal, főzőversennyel és vidámparkkal

Fiataloktól a szépkorúakig, mindenki számára izgalmas szórakozási, kikapcsolódási lehetőségekkel érkezik a Martfűi Majális. Koncertek, vidámpark, ügyességi játékok, főzőverseny és még sok tartalmas program várja a kilátogatókat 2023. április 30-án és május 1-jén a Kikötő téren. Martfű 34 éve város. Az egésznapos Martfűiek napja városi majálison erről is megemlékezünk.

Egészségmegőrzés, tudatos odafigyelés testre-lélekre

Éljünk tovább egészségesen! – fogalmazták meg szervezői a XII. Martfűi Egészségmegőrző Nap mottójaként. Ezt a célt szolgálták a 2023. április 22-én a Művelődési Központban tartott előadások, állapotfelmérések, tanácsadások, kiállítások, relax és ezoterikus elemzések, kezelések és az erre a napra szervezett véradás is, szakembereknek és érdeklődőknek egyaránt megteremtve a személyes jelenlét, a találkozás lehetőségét.

Húsvéti Családi Délután – Ünnepeljünk együtt!

A húsvét jegyében kisállatsimogató, tojáskeresés, táncház és sok más, az ünnepkörhöz kapcsolódó program várja a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2023. április 8-án, szombaton 15 és 18 óra között.

Színes programok várták a családokat a húsvét jegyében

Ünnepváró húsvéti családi délutánra várták a kicsiket és nagyokat a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárba 2023. április 8-án. A rendezvényen résztvevők színpompás tojásokat festhettek, ötletes tavaszi dekorációkat készíthettek. A szervezők húsvéti kisállatsimogatóval, tojáskereséssel és sok más, az ünnepkörhöz kapcsolódó programmal várták a látogatókat.

Kellemes húsvétolás kissé kellemetlen időben

Lezajlott a Húsvéti Családi Délután. Ha ragyogó napsütésre, kellemesen fújdogáló szellőcskére gondolunk, ahhoz képest pocsék időjárásban. De ha a három nappal ezelőtti viharos szélre és esőre, akkor elfogadható volt. Apró szemekben szinte egész nap "ködölt" az eső, de elviselhető volt! S a lényeg, hogy nagyon sokan voltak a fent leírt időjárásban is. Sok kisgyerek szülőkkel, nagyszülőkkel.

A kapcsolat folytatódott és folytatódni fog - Még a covid előtt kezdődött

Egy magánbeszélgetés kapcsán szóba került, hogy a martfűi civilek - köztük a Városszépítő Egyesület tagjai - a Tiszaföldvár-Homok Révay György Speciális Iskola karácsonyi ünnepségére szívesen vinnének néhány tepsi házisüteményt a gyerekeknek.

Egyesületté alakulásának 10. évfordulójára készül a városi nyugdíjasklub

Március 1-jén tartotta éves közgyűlését a Martfű Városi Nyugdíjasklub Egyesület, ahol tisztújításra, a háromfős elnökség és a hat tagot számláló vezetőség megválasztására is sor került.

Ügyes gyerekek, szép rajzok és egy ráadás

Nagy érdeklődés mellett zajlott le a Ráday Mihály Város és Faluvédők Szövetsége pályázatának martfűi fordulója, melyet a Martfűi Városszépítő Egyesület bonyolított.
A „Fiatalok az épített és természeti értékek védelméért” címmel, 32. alkalommal kiírt verseny az idén is megmozgatta a martfűi gyerekek fantáziáját. 97 rajzot küldtek be a gyerekek és született egy különleges alkotás is.

Tekintsünk vissza együtt a 2022-es év örömteli eseményeibe!

2022-ben is sok szép dolog történt városunkban, amire örömmel és büszkén nézhetünk vissza. A Martfű Média kisfilmje az elmúlt év rendezvényeit, legszebb pillanatait, sikereit, eredményeit, meghatározó életképeit gyűjti csokorba, melyet ezúton ajánlunk olvasóink figyelmébe.

2022-ben felélénkült a klubéletünk – Jó együtt lenni a Jóreménység Klubban

Két évi kihagyás után 2022-ben végre rendszeresen találkozhattunk, tarthattunk havonta klubprogramokat. Az év eleji tervezéskor mertünk merészebbet is álmodni és lelkesen készültünk a Rákbetegek Országos Szervezete és a Tihanyi Levendula Klub által megrendezett Daganatos Betegek II. Országos Kulturális és Művészeti Találkozójára.

Az eredmények már jönnek, de támogatással könnyebb lenne – A martfűi autóversenyző bízik a folytatásban

Molnár Sándor Szolnokon született majd Szandaszőlősön nőtt fel. A középiskolát befejezve katonai pályán folytatta az útját, jelenleg pedig területi képviselőként dolgozik. Családjával Martfűn élnek, munkája mellett rájuk fordítja a legtöbb energiáját, de ahogy ideje engedi, a hobbijának él. Autóversenyzőként már több versenyen is kimagasló eredményeket ért el, mint például a 2004-es Jászkiséri II. Rally I. kategória 1. helyezését, vagy a legutóbbi 2022-es Kunmadaras VIII. Intercars Art-Sprint Kupa 2. helyét.

Idén is sok feladat vár a városszépítőkre

Évindító összejövetelt tartott a Martfűi Városszépítő Egyesület 2023. január 10-én, a Művelődési Központban. A civil közösség és támogató tagjaik köre új jelentkezőkkel bővült, akiket örömmel mutatott be Vinczéné Balogh Magdolna.

„A karácsony a békesség, az öröm és a szeretet ünnepe”

Betlehemes misztériumjáték a református egyházközség hittanos gyermekeinek előadásában, ünnepi fények és köszöntők, szeretetvendégség és zenei program is színesítette az idei Mindenki Karácsonya rendezvényt Martfűn, 2022. december 17-én.

Finomságok karácsonyra

A Martfűi Civil Kerekasztal szervezésében, folytatva a korábbi évek hagyományát, néhányan 2022-ben is felkerestük a Homokon működő Révay György Egységes Gyógypedagógiai Intézmény tanulóit a karácsonyi ünnepségük keretén belül. Vittünk a gyerekeknek mindenféle finomságokat, elsősorban sok-sok süteményt, amit a színpadi szereplésük után kínáltunk minden jelenlévőnek.

A Legszebb Konyhakert versenyben két martfűi kert kapott Országos díjat

A mezőgazdasággal, ezen belül a kertészettel foglalkozók ritkán mondják: Jó volt az időjárás! Az időjáráson belül a hőmérséklet, a viharok/jégesők, a késői kitavaszodás, vagy épp a korán jött meleg, egy váratlan fagyos éjszaka - mind, mind gondot okoz. A 2022-es ritka rossz év volt! A hosszú csapadékmentes időszak nagy meleggel való társulása a mezőgazdaság, benne a kertészet alacsony terméshozamait eredményezte, sok helyen meghiúsította az eredményes termesztést.

BÚÉK!

Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2023-ban is!

Boldog új évet kívánok!

Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

Áldott karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsony szent ünnepe alkalmából szeretettel kívánunk családi körben eltöltött, békés karácsonyt, sok örömöt, boldogságot minden olvasónknak, nézőnknek, a városi honlap és közösségi oldalunk látogatóinak. Köszönjük egész éves figyelmüket, együttműködésüket.

Mindenki Karácsonya Martfűn – Hangolódjunk együtt a szeretet ünnepére!

Kicsiket és nagyokat, minden martfűit szeretettel hívunk a város hagyományos karácsonyi rendezvényére, 2022. december 17-én szombaton, az ünnepi díszekbe öltözött Szent István térre. A közös ünnep résztvevőit szeretetvendégséggel, köszöntőkkel, betlehemes játékkal és Auth Csilla ünnepi műsorával várják a szervezők.

Hőtechnikai szempontból is megújul a Kossuth úti klubépület

A megszokottól eltérő helyszínen, a Martfű Városi Művelődési Központban tartotta karácsonyi és évzáró rendezvényét a Kossuth úti Nyugdíjasklub 2022. december 6-án. Meghitt, otthonos klubhelyiségük épp jelentős felújítás alatt áll.

Közös gondolkodás és ötletek a martfűi közösségi élet fejlesztéséért

2022. december 1-jén tartotta alakuló ülését a Martfűi Civil Kerekasztal, ahol a résztvevők műhelymunka keretében hozzá is fogtak a helyi civil élet gazdagításához, az együttműködések továbbfejlesztéséhez.