Közélet

Igazán népszerű volt az idei martfűi Húsvéti Családi Délután

Több százan kutattak hímes tojások után, simogattak nyuszit és bárányt, kézműveskedtek és játszottak az idei Húsvéti Családi Délutánon Martfűn 2024. március harmincadikán. Az időjárás kedvezett a kültéri programoknak, a Művelődési Központ terasza és parkja zsúfolásig tele volt gyerekekkel és szüleikkel.

Martfű Város 35 - Főzzünk együtt! Martfű akkor… és ma. Mutassuk meg mindenkinek, hogy milyen volt városunk!

Főzőverseny a Majálison. Jelentkezzetek Ti is! Családdal, barátokkal, céges csapattal is jöhettek, hogy megfőzzétek a győztes ételt!

Húsvéti családi délután állatsimogatóval és hímestojás-kereséssel Martfűn!

Hamarosan itt a húsvét, melynek örömére újra színes programokkal várja Martfű a kicsiket és nagyokat egy húsvéti családi délután keretein belül 2024. március 30-án, szombaton 15 órától a Művelődési Központ teraszán és közösségi parkjában.

Elhunyt Kozma Imre, Martfű Város korábbi polgármestere

Tisztelt Martfűi Polgárok! Megrendülten tudatjuk, hogy Kozma Imre, Martfű Város korábbi polgármestere 2024. 03. 15-én, életének 83. évében örökre megpihent. Temetéséről hozzátartozói a későbbiekben tudnak tájékoztatást adni.

Őszinte részvétünk a családnak!

Szép rajzok, remek hangulat, díjeső

Lezajlott az eredményhirdetés a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség által kiírt, Martfűn a Városszépítő Egyesület által 10. évben bonyolított Fiatalok az épített és természeti örökségért pályázat keretén belül.

Virágkoszorúval tisztelegtek Jan Antonín Bata szobránál

Százhuszonhat éve, 1898. március 7-én született Jan Antonín Bata, cseh cipőgyáros. Az évforduló alkalmából koszorúzással emlékeztünk a legendás üzemalapítóra 2024. március 7-én Martfűn, a róla elnevezett téren.

Várakozásokat felülmúló számú résztvevő és kiváló hangulat a Focibálon

A martfűi labdarúgó utánpótlás javára szervezett jótékonysági bált a Martfűi LSE szülőkből és edzőkből verbuválódott lelkes közössége 2024. március 2-án a Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében. A gyönyörűen feldíszített bálteremben közel kétszázötvenen ropták a táncot hajnalig, s közben a belépő megvásárlásával támogatták az ifjú focistákat.

Farsangi parádé a Mozgáskorlátozottak Martfűi Csoportja szervezésében

Ismét, ezúttal Tavaszköszöntő térségi találkozóra várta sorstársait a Mozgáskorlátozottak Martfűi Csoportja 2024. február 28-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A csillagászat megmutatja a helyünket a világban – Beszélgetés Halmai Istvánnal, aki a tudományt az égen és a könyvekben is kutatja

Nobel-díjas természettudósok magyar nyelven címmel nyílt kiállítás a Martfű Városi Könyvtárban 2023. december elején. A tárlat két hónapon keresztül volt látható. Rendezője: Halmai István, akit könyvgyűjteményéről, martfűi kötődéseiről, személyes motivációiról kérdeztünk.

Összefoglaltuk Martfű legszebb pillanatait 2023-ból!

Örömteli, meghitt, szívszorító események sokaságát sűrítettük egy videóba, mely a Martfű Média kameráján keresztül mutatja be városunk 2023-as évét.

Helytörténeti geocaching – modern technika, régi emlékek

A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény modern kincsvadászatot hirdetett a helytörténeti emlékek megismertetésére. Nagy örömünkre sokan indultak a koordináták felderítésére, akár többbször is visszatérve egy-egy helyszínre, hogy megleljék a geoládákat. Az idő is kedvezett, sok napsütés volt a feladatok teljesítésére biztosított hat hét alatt.

Felhívás! Február 10-ig várjuk az esküvői fotókat

Idén ünnepeljük Martfű várossá nyilvánításának 35. évét. Ennek alkalmából és a Házasság Hete kapcsán ESKÜVŐI FOTÓKIÁLLÍTÁST szervezünk. Várunk 1990 előtti esküvői fotókat, amelyek szereplői Martfűn éltek/élnek vagy családjuk révén kötődnek városunkhoz.

Dajkanéniként imádta a gyerekeket, még ma is emlegeti őket

Különleges, 90. születésnapján, 2024. január 29-én tisztelettel köszöntötte családtagjai körében Demecs Istvánné Kreucz Jolika nénit dr. Papp Antal polgármester. Martfű Város Önkormányzata évről-évre nagy szeretettel és megbecsüléssel emlékezik meg városunk 90. életévüket betöltő lakóiról.

Felhívás játékeszköz vásárlásának támogatására

Tisztelt martfűi vállalkozók, lakosok!

A Martfű Városi Szabadidős Kör széleskörű közösségi tevékenységet folytat a városlakók kulturális életének színesítésében, színvonalas sport és szabadidős programjainak szervezésében.

„Kutyával egy mosolyért”

2024. január 12-én látogatott el hozzánk Zete és Keve, a Kutyával Egy Mosolyért Alapítvány két terápiás kutyája.

A Martfűi Városszépítő Egyesület megtartotta idei első összejövetelét

Az idei tervek megbeszélése volt a fő téma. Egyetértettünk abban, hogy az idén is megszervezzük – nyitott rendezvényként a lakosoknak is – február 1-jén a Tisza Élővilágának Emléknapját két remek témával és előadókkal. 

Ismét felejthetetlen perceket töltöttünk Homokon

A Révay György Egységes Gyógypedagógiai Módszertani Intézménybe voltunk hivatalosak ebben az évben is a Karácsonyi Ünnepségükre.

2023-ban is együtt hangolódtunk a szeretet ünnepére

2023. december 22-én ismét lehetőségük volt Martfű város lakóinak és a környékbelieknek együtt, meghitt hangulatban készülődni a karácsonyra.

Boldog új évet kívánok!

Martfű Város Önkormányzata, a Martfűi Polgármesteri Hivatal, az önkormányzati intézmények vezetői és munkatársai nevében boldogságban, békességben és egészségben gazdag, sikeres újesztendőt kívánok városunk minden kedves lakójának!

BÚÉK!

Boldog, reményekkel teli új évet kívánunk honlapunk minden kedves látogatójának! Köszönjük, hogy figyelemmel kísérik városunk közösségének kiemelkedő pillanatait. Tartsanak velünk 2024-ben is!

Áldott karácsonyi ünnepet kívánunk!

Karácsony szent ünnepe alkalmából szeretettel kívánunk családi körben eltöltött, békés karácsonyt, sok örömöt, boldogságot minden olvasónknak, nézőnknek, a városi honlap és közösségi oldalunk látogatóinak. Köszönjük egész éves figyelmüket, együttműködésüket.

Az advent jegyében zárták az évet

Örülök, hogy együtt vagyunk, együtt ünnepelhetünk! – üdvözölte Kunné Évike egyesületi vezető meghívott vendégeiket, a Munkácsy Úti Óvoda a rendezvényen fellépő Csiga nagycsoportosait és a szépkorú közösség jelenlévő tagjait, a Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület évzáró karácsonyi rendezvényén, 2023. december 12-én.

Ismét teli zsákkal érkezett a Mikulás

Mikulásváró családi délutánt szervezett 2023. december 3-án (vasárnap) a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár.

Mindenki karácsonyfája ismét martfűi felajánlásként

Ismét a város területén, ezúttal a Zsófia halom úton cseperedett fel az a fenyőfa, amely a Szent István tér ékességeként, feldíszítve, ünnepi fényekben teszi teljessé az adventi várakozás, a karácsonyi rendezvények, a Mindenki Karácsonya hangulatát.