Közélet

Itt a vége, fuss el véle…

Befejeződött a tizedik Városszépítő tábor. Kissé megkésve (mert a krónikásnak több napos, vidéki, hivatalos programja volt), de számot adok a 10. Városszépítő táborról.

Csontvázat ástak ki a földből Martfűn

Martfű városában nem mindennapi felfedezés történt, amikor építési munkálatok közben egy csontvázra bukkantak június 27-én a Kérész utca végén található Kövérmajornál. A csontokat a helyszínre érkező régészek azonnal megvizsgálták, majd megállapították, hogy a régészeti lelet őskori, és egy általuk is nyilvántartott lelőhely közelében fekszik.

Általános iskolai találkozó faültetéssel

A sok 5-ös /55 év, 05.25./ megtette hatását, szuper hangulatú általános iskolai találkozó boldog részesei voltunk 2024. május 25-én a martfűi gyermekéveink helyszínén, a József Attila Általános Iskolában.

Tisztelt martfűi Lakosok, Választópolgárok!

Szeretném megköszönni mindenkinek a bizalmát, akik szavazatukkal megtiszteltek és újra polgármesterré választottak. Szeretnék ezen kívül minden martfűi állampolgárnak köszönetet mondani, akik elmentek és szavaztak.

Sokan kíváncsiak voltak a leendő idősek bentlakásos otthona épületére – Videó

Martfű Város Önkormányzata a Mártírok úti, volt iskolaépületben megvalósuló, a szociális alapszolgáltatás bővítésére irányuló, nagyszabású beruházása terveiről és folyamatáról helyszíni bejáráson tartott tájékoztatót dr. Papp Antal polgármester 2024. június 5-én szerda délután.

Betekintés Dr. Enyedi Mihály polgármesterjelölt választási fórumába - Videó

Nyugdíjas otthon, idősek ellátása, fiatalok lehetőségei, sport, civil támogatások és önkormányzati működés. Ezeket a témákat járta körül második választási fórumán a Helyi Önkormányzati Választásokon Martfűn független polgármesterjelöltként induló dr. Enyedi Mihály, 2024. május 31-én pénteken délután, a Tisza-parti Horgásztanyán.

Nagyszerű hangulatban, remek időben telt az idei gyermeknap

Ismét felejthetetlen élményekkel ajándékozta meg a családokat a martfűi Szent István téren 2024. június 2-án az idei gyermeknap. A változatos programoknak és a remek időjárásnak köszönhetően több száz látogató érkezett, hogy együtt töltsük a délutánt. A programok minden korosztály számára tartogattak izgalmas és szórakoztató élményeket.

Ingyenes filmvetítés, légvár, palacsinta az idei gyermeknapon!

2024. június 2-án vasárnap, a Szent István téren egész napos programokkal várja Martfű Város Önkormányzata a kicsiket és nagyokat, hogy együtt éljük át a gyerekek legnagyobb ünnepét. A rendezvényen mindenki megtalálhatja a kedvére való elfoglaltságot, hiszen számtalan izgalmas és szórakoztató programmal készülünk.

Madarak és Fák Napja 2024.

Május 10.-én zajlott a Martfűi Városszépítő Egyesület Madarak és Fák Napja rendezvénye, amely napnak a madarak és fák védelméről 1902-ben megtartott Párizsi Egyezmény volt az előzménye. Chernel István ornitológus hazánkban már abban az évben megszervezte, az iskolai keretek közzé pedig Apponyi Albert vallási és közoktatásügyi miniszter emelte be 1906-ban. Klebelsberg Kuno 1931-ben külön rendeletben rögzítette a témával kapcsolatos iskolai kötelezettségeket.

Együtt táncolt és ünnepelt a város a Majálison – Városunk 35 éves ebben az évben

Népszerű esemény volt az idei, jubileumi Martfűiek Napja Majális, tele izgalmas tevékenységekkel és szórakoztató előadásokkal. A program 2024. április 30-án és május elsején zajlott a martfűi Kikötő téren. A neves zenészek: Radics Gigi, Lotfi Begi, Singh Viki és László Attila előadásaitól kezdve a főzőversenyen át a vidámparkig mindenki találhatott kedvére való elfoglaltságot.

Rengeteg régiség a Martfűi Bolhapiacon

A retro szerelmesi, a vásári hangulatot kedvelők gyűltek össze városunkban április 28-án a Kikötő téren. A IV. Martfűi Bolhapiac, Alkatrészbörze, Autóstalálkozó és Kézműves vásáron.

„Az egészség nem minden, de egészség nélkül a minden semmi.”

XIII. alkalommal rendezték meg a Martfűi Egészségmegőrző Napot a Művelődési Központban 2024. április 20-án. Az esemény főszervezője Sinkáné Szőke Ilona célja, hogy megteremtse a szakemberek és érdeklődők közötti személyes jelenlétet.

35 éves Martfű! Ehhez méltó ünnepi műsorral készülünk a város napján, május 1-jén

Nem csak a munkát, városunkat is ünnepeljük május elsején: Martfű idén az 1989-ben kapott városi rangjának 35. évfordulójáról is megemlékezik. Ez alkalomból a Kikötő téren nagykoncertekkel, sportbemutatókkal, vidámparkkal várja a kilátogatókat Martfű Város Önkormányzata.

Igazán népszerű volt az idei martfűi Húsvéti Családi Délután

Több százan kutattak hímes tojások után, simogattak nyuszit és bárányt, kézműveskedtek és játszottak az idei Húsvéti Családi Délutánon Martfűn 2024. március harmincadikán. Az időjárás kedvezett a kültéri programoknak, a Művelődési Központ terasza és parkja zsúfolásig tele volt gyerekekkel és szüleikkel.

Martfű Város 35 - Főzzünk együtt! Martfű akkor… és ma. Mutassuk meg mindenkinek, hogy milyen volt városunk!

Főzőverseny a Majálison. Jelentkezzetek Ti is! Családdal, barátokkal, céges csapattal is jöhettek, hogy megfőzzétek a győztes ételt!

Húsvéti családi délután állatsimogatóval és hímestojás-kereséssel Martfűn!

Hamarosan itt a húsvét, melynek örömére újra színes programokkal várja Martfű a kicsiket és nagyokat egy húsvéti családi délután keretein belül 2024. március 30-án, szombaton 15 órától a Művelődési Központ teraszán és közösségi parkjában.

Elhunyt Kozma Imre, Martfű Város korábbi polgármestere

Tisztelt Martfűi Polgárok! Megrendülten tudatjuk, hogy Kozma Imre, Martfű Város korábbi polgármestere 2024. 03. 15-én, életének 83. évében örökre megpihent. Temetéséről hozzátartozói a későbbiekben tudnak tájékoztatást adni.

Őszinte részvétünk a családnak!

Szép rajzok, remek hangulat, díjeső

Lezajlott az eredményhirdetés a Ráday Mihály Város és Faluvédő Szövetség által kiírt, Martfűn a Városszépítő Egyesület által 10. évben bonyolított Fiatalok az épített és természeti örökségért pályázat keretén belül.

Virágkoszorúval tisztelegtek Jan Antonín Bata szobránál

Százhuszonhat éve, 1898. március 7-én született Jan Antonín Bata, cseh cipőgyáros. Az évforduló alkalmából koszorúzással emlékeztünk a legendás üzemalapítóra 2024. március 7-én Martfűn, a róla elnevezett téren.

Várakozásokat felülmúló számú résztvevő és kiváló hangulat a Focibálon

A martfűi labdarúgó utánpótlás javára szervezett jótékonysági bált a Martfűi LSE szülőkből és edzőkből verbuválódott lelkes közössége 2024. március 2-án a Városi Művelődési Központ és Könyvtár épületében. A gyönyörűen feldíszített bálteremben közel kétszázötvenen ropták a táncot hajnalig, s közben a belépő megvásárlásával támogatták az ifjú focistákat.

Farsangi parádé a Mozgáskorlátozottak Martfűi Csoportja szervezésében

Ismét, ezúttal Tavaszköszöntő térségi találkozóra várta sorstársait a Mozgáskorlátozottak Martfűi Csoportja 2024. február 28-án a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtárban.

A csillagászat megmutatja a helyünket a világban – Beszélgetés Halmai Istvánnal, aki a tudományt az égen és a könyvekben is kutatja

Nobel-díjas természettudósok magyar nyelven címmel nyílt kiállítás a Martfű Városi Könyvtárban 2023. december elején. A tárlat két hónapon keresztül volt látható. Rendezője: Halmai István, akit könyvgyűjteményéről, martfűi kötődéseiről, személyes motivációiról kérdeztünk.

Összefoglaltuk Martfű legszebb pillanatait 2023-ból!

Örömteli, meghitt, szívszorító események sokaságát sűrítettük egy videóba, mely a Martfű Média kameráján keresztül mutatja be városunk 2023-as évét.

Helytörténeti geocaching – modern technika, régi emlékek

A Martfűi Hely- és Ipartörténeti Gyűjtemény modern kincsvadászatot hirdetett a helytörténeti emlékek megismertetésére. Nagy örömünkre sokan indultak a koordináták felderítésére, akár többbször is visszatérve egy-egy helyszínre, hogy megleljék a geoládákat. Az idő is kedvezett, sok napsütés volt a feladatok teljesítésére biztosított hat hét alatt.