Közélet

Útra keltünk! Irány Erdély kapuja, a Partium!

2022. július 19-én elindult a Kárpát-Medencei Magyarság Művelődési Kör Egyesület lelkes csapata, hogy megismerje az egykori Szatmár, Máramaros és Szilágy vármegyék történelmi nevezetességeit, természeti kincseit.

„Közösségeinkben mi is számítunk rájuk, tapasztalataikra, segítségükre!”

A Martfű Városi Nyugdíjas Egyesület az idei évben is Nyugdíjas-találkozóval ünnepelte az idősek világnapját, amelyre a környező településekről is várták barátaikat, az ottani klubok tagjait. 2022. szeptember 16-án délután jó hangulatban sorra érkeztek a Kunszentmártoni Hagyományőrző Egyesület, a Kungyalui Őszirózsa Nyugdíjasklub, a Tiszaföldvári Táncos Nyugdíjasok Baráti Köre, a Tiszakürti Hulló Levelek Klub, a Cserkeszőlői Őszi Napfény Egyesület, Cibakházáról a Cibak Imre Nyugdíjasklub, Rákóczifalváról a II. Rákóczi Ferenc Klub tagjai. Szívesen eleget tettek a felkérésnek a martfűi társklubok, a Jóreménység Klub és a Kossuth Úti Nyugdíjasklub képviselői is.

A szakmunkásvizsga pillanatában felnőtté váltunk! - 55 éves osztálytalálkozó

1967. június 17-én 53 leány és 20 fiú tett sikeres szakmunkásvizsgát Martfűn, a Cipőipari Szakmunkásképző Intézményben. Sokan helyezkedtünk el Martfűn, de voltak olyanok, akik Debrecenben, Budapesten, Szigetváron vagy éppen Szombathelyen vállaltak munkát. Voltak olyanok is, akik nem a szakmában, hanem máshol keresték és találták meg a boldogulásukat.

Egyedül is szeret lenni, de nincs egyedül

90. születésnapján Csurgó Lajosnét köszöntötte dr. Papp Antal polgármester 2022. augusztus 23-án délelőtt, emléklappal és ajándékcsomaggal is kedveskedve városunk egyik legidősebb lakójának. Annuska néni Veres Péter úti otthonában fia, menye, unokája és dédunokái is együtt örültek velünk a család jó kedélyű, igazán életvidám, életigenlő dédnagymamájával.

Színes programkavalkád a fesztivál jegyében

A IX. ÖrökZöld Tisza Fesztivál kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várta az érdeklődőket augusztus 18. és 20. között a Szent István térre. A háromnapos martfűi fesztivál fénypontja kétségtelenül Geszti Péter koncertje volt.

Ismét sokan indultak a martfűi rejtvényfejtő versenyen

25. alkalommal hirdetett egyéni versenyt városunkban a Rejtvényfejtők Országos Egyesülete négy kategóriában: kezdők, haladók, mesterjelöltek és mesterek részére.

Augusztus 20-i esti programok az időjárás függvényében - Augusztusban ismét Ünnepi Napok és ÖrökZöld Tisza Fesztivál Martfűn

FRISS 16.50 - Augusztus 20., esti programok - GESZTI PÉTER  KONCERT a tervezett időpontban és helyszínen, 20.30-tól a Szent István téren. TŰZIJÁTÉK az időjárás függvényében, 22.00 órától.

A Portéka színpad ma esti, 18 órakor kezdődő gyermekelőadására és a perecsenyi zeneiskolás gyermekek 19.00 órakor kezdődő  műsorára a REFORMÁTUS TEMPLOMBAN várják az érdeklődőket.  

A Szent István ünnepe köré szervezett rendezvénysorozat kulturális és szórakoztató programokkal, gyermekprogramokkal és nagyokat megszólító művészekkel, fellépőkkel várja az érdeklődőket augusztus 13. és 28. között.

Díjkiosztó Budapesten a Budapest Történeti Múzeum Barokk udvarán

Ismét jó volt martfűinek lenni!

Ezzel az örömteli kijelentéssel jöttek haza a Város- és Faluvédő Szövetség - Hungaria Nostra - által 31. alkalommal kiírt „Fiatalok az épített és természeti örökség védelméért” országos verseny díjkiosztójáról a felutazott martfűiek. Tanárnők, szülők, nagyszülők kísérték el a gyerekeket, és városszépítők.

Megfejtették és nyertek

Május végén lezárult a Martfű Magazin 2022. évi „Fejtse meg és frissüljön fel a Martfű Gyógyfürdő és Uszodában!” rejtvényjátéka. A rejtvények megfejtői közül két szerencsés nyertes számára a MARTFŰ TERMÁL SPA 1-1 db, 10 alkalmas, 3 órás, 3 hónapig érvényes, a Martfű Gyógyfürdő és Uszodába szóló, 15.000 Ft értékű ÚSZÓBÉRLETÉT sorsoltuk ki, és más értékes nyeremények is gazdára találtak a június 7-én, dr. Papp Antal polgármester közreműködésével, a Polgármesteri Hivatalban megtartott sorsoláson.

Együtt ünnepeltük a legkisebbeket

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várta az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából Martfűn.

Szórakoztató program az idősek bentlakásos intézménye létrehozásáért

Jótékonysági céllal rendezett bált 2022. május 21-én a Margit Idősek Otthona Alapítvány, mely abból a hiánypótló ötletből született meg, hogy idősek otthona létesülhessen városunkban.

Gyermeknapi programok Martfűn

Kézműves játszóház, légvár, gyermekműsor és mozi is várja az apró közönséget 2022. május 29-én vasárnap, gyermeknap alkalmából.

Évfolyamtalálkozó 1970 - 2022

Kedves találkozás volt az általános iskolában április 23-án. Nagyon vártuk ezt a napot, hiszen 2020-ban már időpontunk volt, de a lezárások miatt eddig kellett várnunk. Így 52 év után találkoztunk, ez nagy idő mindenki életében.

Szabadtéri kulturális és szórakoztató rendezvények a martfűi Majálison

Vidámparkkal, jobbnál-jobb ételekkel, koncertekkel, kulturális és szórakoztató programokkal ünnepeltük május elsejét Martfűn, a Kikötő téren. A kétnapos családi rendezvényen csodás tavaszi idő fogadta az ünnepelni érkező sokaságot.

„TÉRSÉGÜNK KINCSEI” - TAVASZI FESZTIVÁL - Majális napi rendezvény Martfűn

Ünnepeljük a május beköszöntét, a tavaszt és a munka ünnepét azzal, hogy ismét találkozunk a MAJÁLIS NAPI RENDEZVÉNYEN, április 30-án és május 1-jén Martfűn, a Kikötő téren! Martfű Város Önkormányzata díjmentes programjain szeretettel várunk mindenkit, gyerkőcökkel, az egész családdal, kedvessel, barátokkal, gyertek, szórakozzunk együtt!

Igazi közösségi megmozdulás – Családi programok a húsvét jegyében

Kisállatsimogató, tojáskeresés és sok más, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó program várta a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2022. április 16-án.

Húsvéti Családi Délután Martfűn

Kisállatsimogató, tojáskeresés és sok más, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó program várja a látogatókat az idei Húsvéti Családi Délutánon, 2022. április 16-án, szombaton 15 és 18 óra között.

Soha ennyi rajz nem érkezett a pályázatra!

Lezajlott a Ráday Mihály Város- és Faluvédő Szövetség által kiírt, s a városunkban a Martfűi Városszépítő Egyesület által bonyolított „Fiatalok az épített és természeti örökség védelméért” című pályázat eredményhirdetése.

Használt sütőolaj és zsír gyűjtése Martfűn

A Martfűi Városszépítő Egyesület révén Martfű is bekapcsolódott abba a Biotrans Kft. által üzemeltetett gyűjtőhálózatba, amely keretén belül a használt sütőolajat és minden más zsiradékfajtát (pálmaolaj, kókuszzsír stb.) –  előkezelés nélkül – a speciális edényekbe (kukákba) lehet gyűjteni.

„Önmagukért szeretjük őket, szeretjük őket, mert léteznek!”

Miért szeretjük a nőket? Nőiességükért, érzékenységükért, küzdeni tudásukért, gondoskodásukért … – osztotta meg a maga és férfitársai szép gondolatait versbe foglalva dr. Urbán-Szabó Béla a Martfű Városi Nyugdíjasklub nőnapi rendezvényén, 2022. március 9-én, a Művelődési Központban.

A Jóreménység Klub Egyesület 2021. évi tevékenységéről

Az Egyesület 2021. évi tevékenységét nagyban megnehezítette a Koronavírus járvány, és az emiatt alkalmazott lezárások. Június 3-áig nem tudtunk klubösszejövetelt tartani, akkor megtartottuk az éves közgyűlésünket, amelyen elfogadtuk a 2020. évi Közhasznúsági jelentést, Mérlegbeszámolót, valamint a 2021. évi programot és a költségvetésünket is.

Február 1. a Tisza élővilágának emléknapja – Február 2. a Vizes élőhelyek napja szerte a világban

2000. január 31. 22 óra, Zazár település, Románia.  A nagybányai Aurul nemesfém bányavállalat ülepítőjéből gátszakadás miatt mintegy 100 ezer köbméter cianid és nehézfém tartalmú szennyvíz zúdult a Lápos folyóba, majd a Szamoson keresztül a Tiszába, melynek koncentrációja 180 szorosa lett a megengedett határértéknek. Ez a magyar vízügyi hatóságok emberfeletti munkája ellenére is hatalmas károkat okozott az ökoszisztémában. E környezeti katasztrófa emlékére február 1.-ét a Tisza élővilágának emléknapjává nevezték ki.

A nehéz helyzetekben is gondoskodnak egymásról

A Martfűi Mozgássérült Egyesület 2022. február 4-én tartotta közgyűlését a Martfű Városi Művelődési Központban. Idén ez volt az első alkalom, hogy a közösség tagjai újra találkozhattak egymással.

Nonstop vetélkedő gondtalan szórakozással és tanulással

Harmincadik alkalommal rendezett 12 órás Térségi Ifjúsági Nonstop Vetélkedőt a Martfűi Városi Szabadős Kör 2022. január 15-én reggel 9 órától a Martfű Városi Művelődési Központban. Az újszerű, játékos szellemi és ügyességi feladatokat és új csapatokat is felvonultató, nyilvános rendezvényhez a szervezők arra kérték a város lakóit, szurkoljanak együtt a martfűi fiataloknak!

Tekintsünk vissza együtt a 2021-es év örömteli eseményeibe!

Itt az új esztendő, ilyenkor sokan számot vetnek az elmúlt év történéseiről, eredményeiről.  Mi minden zajlott városunkban az elmúlt egy évben? A nehézségek ellenére sok szép dolog történt, amire örömmel és büszkén nézhetünk vissza.