Egyházak

Búcsúi szentmise

2024. július 7-én, vasárnap délután 17 órakor a martfűi Szent Tamás-templom búcsúünnepére várták a homoki, a tiszaföldvári és a martfűi híveket, hívtak szeretettel mindenkit. 

2024. július 09.

A Martfűi Református Egyházközség hírei

Áldás békesség!

Szeretettel köszöntünk mindenkit! Tekintsünk pár gondolatban vissza a mögöttünk lévő 2023-as esztendő utolsó hónapjaira, melyek nagyon aktívak voltak. Bízunk abban, hogy a 2024-es év is áldásokkal, a gyülekezet minden tagját érintő programokkal lesz tarkítva!

2024. január 15.

A Martfűi Református Egyházközségben történt – Visszatekintés 2023. első félévére

Igazán tartalmas volt a mögöttünk lévő fél esztendő! Amennyiben szeretne betekinteni református gyülekezetünk életébe, kérjük, hogy olvassa tovább beszámolónkat!

2023. július 24.

„A gyülekezet lelkészt kért, és Istentől kapott. Hála van a szívemben ezért, hogy én lehetek ez a lelkipásztor”

Ünnepi istentisztelet keretében iktatta be tisztségébe Tóth László megválasztott lelkészt Nagytiszteletű Koncz Tibor, a Nagykunsági Református Egyházmegye Esperese a Martfűi református templomban 2023. április 15-én.

2023. április 25.

Áldott szolgálatokat és otthonteremtést kívánunk!

Az önkormányzati testület tagjaival ismerkedtek Tóth László református lelkész és felesége Tóthné Iván Éva református vallástanár a 2023. január 26-i testületi ülésen. – Nagy lendülettel és lelkesedéssel indultunk, vágunk neki a martfűi életnek, és azt tudjuk mondani, hogy jó itt lenni! – fogalmazott városunk új református lelkésze.

2023. január 30.

A Szolnoki Szimfonikus Zenekar koncertje a Martfűi Református Templomban

A TISZA-VIDÉKI TEMPLOMOK ÚTJÁN KONCERTSOROZAT keretében a Martfűi Református Templomban adtak nagy sikerű koncertet a Szolnoki Szimfonikus Zenekar tagjai 2021. július 4-én.

2021. július 05.

A martfűi Szent Tamás-templom búcsúünnepe

Hit nem csak szavakban, hanem valóságban is

Tiszaföldvárról, Homokról és Martfűről is szeretettel vártak mindenkit a Martfűi Szent Tamás-templom búcsúünnepére, 2021. július 4-én, vasárnap.

Az ünnepi szentmise és körmenet délelőtt 10 órakor kezdődött, melyet Benvin Sebastian Madassery, indiai származású verbita szerzetes atya, a Pápai Missziós Művek magyarországi igazgatója tartott. Az egyházközség vendégeként vele érkezett két indiai szerzetesnővér is.

2021. július 05.

Koncertélmény a Martfűi Református Templomban

Zenés kikapcsolódásra várták az érdeklődőket 2021. június 6-án a Martfűi Református Templomba, ahol a Cantores Ecclesiae Rézfúvós Együttes előadását élvezhette a közönség. Hosszú idő után ez volt az első zenés rendezvény városunkban.

2021. június 10.

Megújul a martfűi református templom

30 milliószoros öröm! – olvashatjuk Kupai-Szabó Kornél református lelkész közösségi oldalán. A zárt templomi ajtók mögött folyik a munka, melynek eredményeként 30 millió forint értékű pályázatot nyertek két gyülekezetük számára.

2021. április 23.

Ünnepvárás – Martfűi Református Egyházközség

"Ne féljetek, mert íme hirdetek néktek nagy örömet, amely az egész nép öröme lesz: Üdvözítő született ma nektek, az Úr Krisztus, a Dávid városában." (Lukács 2, 10-11)

2020. december 16.

Kinyithatjuk a templomokat!

2020. május 17. napjától visszaáll a vasárnapi Istentisztelet, a hétközi alkalmak rendje és a Lelkészi Hivatal is megnyit.

2020. május 12.

Húsvétvasárnap - Nem nyilvános szentmise Martfűn, a Szent Tamás-templomban, felvételről

Az egyházi előírások szerint zárt ajtók mögött megtartott szentmisén, az azt közvetítő technika segítségével, a martfűi hívekért és minden itt élőért, szeretteinkért imádkozott, értük ajánlotta fel az ünnepi szentmisét Kálinger Roland szolnoki tábori lelkész atya, kérve Isten áldását mindannyiunkra ezekben a nehéz időben.

2020. április 12.

Bezár a Martfűi Református Egyházközség és a Rákóczifalvai Református Egyházközség

A Martfűi Református Egyházközség és a Rákóczifalvai Református Egyházközség határozatlan időre embertársaink védelme és a vírus terjedésének megállítása/lelassítása érdekében BEZÀRJA kapuit.

2020. március 16.

A Római Katolikus Egyházközség adventi-karácsonyi programjai

Programjainkra szeretettel várunk minden érdeklődőt!

Áldott karácsonyi ünnepeket és boldog újesztendőt kívánunk a Római Katolikus Egyházközség nevében:

Kovácsik Antal állandó diakónus

és Kormos Miklós kisegítő lelkész

2019. december 06.

A Szent Tamás-templom Búcsúünnepére készülünk

A martfűi Szent Tamás-templom Búcsúünnepe, körmenettel egybekötött búcsúi szentmiséje 2019. július 7-én, vasárnap 10 órakor kezdődik. Az ünnepi szentmisét Laczkó Ferenc pápai prelátus atya mutatja be – tájékoztatott Kovácsik Antal plébániavezető.

2019. június 24.

Római Katolikus Egyházközség – A NAGYHÉT ÉS A HÚSVÉT ÜNNEPI RENDJE – 2019.

Április 14-én – Virágvasárnap

8 órakor: Igeliturgia a homoki Jézus Szíve-templomban

10 órakor: Ünnepi szentmise a tiszaföldvári Szent István-templomban

17 órakor: Ünnepi szentmise a martfűi Szent Tamás-templomban, melyben elhangzik a „Martfűi Passió” (Jézus szenvedéstörténete) az énekkar előadásában. Ezt a passiót ifj. Kovácsik Antal írta Martfűnek. Jézus szerepét énekli: Kómár István rákóczifalvai atya, vendégeink lesznek a rákócziújfalui hívek is.

2019. április 12.

Vége a martfűi református gyermek tábornak!

Véget ért az öt napon át tartó, gyermekek részére tartott tábor gyülekezetünkben, 27 gyermek és 8 segítő részvételével.
Tartalmas és színes napok vannak mögöttünk.

2018. augusztus 13.

A Római Katolikus Egyházközség hírei – 2018. június

2018. május 19-én, Pünkösd vigíliáján bérmálás volt a martfűi Szent Tamás-templomban. Egyházközségünkből tizenegyen részesültek a keresztény nagykorúság szentségében. Név szerint: Balogh Imre, Bíró Zoltán, Czetőné Székely Szilvia, Cseuzné dr. Gombár Tímea, Détár Előd Tibor, Illés Péter, Kapitány István, Kiss Helga, Pfeffer Éva Csenge, Rácz Zsombor és Szőke Gabriella.

2018. június 22.

Majális Tiszaföldváron, bérmálás Martfűn – A Római Katolikus Egyházközség hírei

Tervezett programjaink:

Május 1-jén egyházközségi majális lesz a tiszaföldvári plébániakertben és az egyházközség szabadidőparkjában (a városi sportpálya mellett). 11 órától lesz gyülekező, majd közös bográcsos ebéd lesz, délután pedig érdekes programokon lehet részt venni.

2018. április 18.

Katolikus hírek – A NAGYHÉT ÉS A HÚSVÉT ÜNNEPI RENDJE – 2018.

Március 25. Virágvasárnap

8 órakor: Igeliturgia a homoki Jézus Szíve Templomban

10 órakor: Ünnepi szentmise a tiszaföldvári Szent István-templomban

17 órakor: Ünnepi szentmise a martfűi Szent Tamás-templomban, melyben elhangzik a „Martfűi Passió” (Jézus szenvedéstörténete) az énekkar előadásában. Ezt a passiót ifj. Kovácsik Antal írta Martfűnek. Jézus szerepét énekli: Kómár István rákóczifalvai atya, vendégeink lesznek a rákócziújfalui hívek is.

2018. március 14.

Kenyeres Lajos atya boldoggá avatásáért imádkoztak

Hatvan évvel ezelőtt, 1958. február 28-án, Martfűn egy halászember találta meg az egy évvel korábban meggyilkolt Kenyeres Lajos atya holttestét az áradó Tiszában. Az egykori tiszavárkonyi plébános vértanúságát ünnepi szentmisével, a róla készült dombormű felavatásával és megáldásával idézték fel az emlékezők, holtteste megtalálásának 60. évfordulóján.

2018. március 06.

Domborműavatás a meggyilkolt atya emlékére

Kenyeres Lajos atya emlékünnepségére várják az érdeklődőket 2018. március 3-án szombat délelőtt 10 órai kezdettel a Szent Tamás-templomba. A tiszavárkonyi plébános vértanúságára emlékező ünnepi szentmisén és Kenyeres Lajos atya domborművének avatásán és megáldásán jelen lesznek az érintett települések és egyházközségek vezetői, tagjai.

2018. február 13.

Adventi programjaink – Római Katolikus Egyházközség

December 2-án, az advent 1. vasárnapja előtti szombaton adventi koszorúkötés volt délelőtt a tiszaföldvári plébánián, délután pedig a martfűi Szent Tamás-templomban gyermekek és szüleik részvételével. Célunk volt többek között az adventi koszorúkötés eredetének és hagyományainak megismertetése, megszerettetése a mai modern környezetben.

2017. december 19.

Adventi hangversenyek a Martfű Városi Nőikarral

A Martfű Városi Nőikar gyönyörű hangversenyét hallgathatták, akik Advent második vasárnapján Martfű református vagy katolikus templomát választották az ilyentájt hagyományos zenei élményekért.

2017. december 13.

Tiszamenti Ifjúsági Találkozó Martfűn

December 9-én, szombaton régiós ifjúsági találkozót tartottak Martfűn, a Szent Tamás-templomban és a Városi Művelődési Központban. A Tiszamenti Nagyboldogasszony Közösség szervezésében az egész napos programon helyi és környékbeli fiatalok vettek részt.

2017. december 13.