Önkormányzat

2023.11.30. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. november 30-án csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, rendes testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2023. november 27.

A Szolnoki úton folytatódik a belterületi fásítás Martfűn

A Településfásítási Program keretében 30 darab gömb szivarfa elültetését kezdte meg a Szolnoki út a gyalogos járda és kerékpárút melletti területén az önkormányzat Településüzemeltetési csoportja 2023. november 15-én.

2023. november 15.

Nem folyt el a szennyvíz, azonnali beavatkozásra volt szükség

Az iskolakonyha zsírfogó aknája újabb dugulásának tűnt, de az alaposabb feltárást követően kiderült, hogy az épület alatti csatornacső törésével állnak szemben a szakemberek. Október végén ki kellett váltani az iskolaépület alatti meglévő csatornavezetéket egy, az épületet megkerülő új csatornával, amin két tisztítónyílást is elhelyeztek – tájékoztatott Varga Melinda, a Polgármesteri Hivatal Műszaki Irodájának ügyintézője.

2023. november 06.

Ünnepélyes keretek között adták át a Temető út – Zsófia-halom kerékpárutat – „Elemi érdekünk, hogy a régió fejlődjön, ehhez pedig az kell, hogy minden települése fejlődjön.”

A Zsófia-halmi településrész és Martfű város biztonságos kerékpáros útvonallal történő összekötése a TOP_PLUSZ-1.2.1-21-JN1-2022-00026 azonosítószámú, „Martfű Város komplex élhető városfejlesztés” megnevezésű projekt keretében valósult meg.

2023. október 17.

Mindenki karácsonyfája – Az idei évben is várja a felajánlásokat az önkormányzat

Martfűn hagyomány, hogy a város karácsonyfája az itt élők felajánlásaként díszíti a főteret. Számos szép, de a környezetét már kinövő fenyőfa útja ért ezzel a különleges fejezettel véget.

2023. november 03.

Kiemelt önkormányzati támogatás várja Martfű új fogorvosát

Pályázat kiírásáról döntött az 1. fogorvosi körzet fogászati feladatainak ellátására Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete a 2023. október 26-i rendkívüli ülésén. A testület határozata alapján az önkormányzat 10 millió forint egyszeri támogatást nyújt a fogorvosi körzetben ellátandó fogászati feladatokat vállaló fogorvosnak, amennyiben a fogorvos határozatlan időre, de legalább hat évre vállalja, hogy feladatellátási szerződést köt az önkormányzattal

2023. október 30.

„Bízunk benne, biztos, hogy sikeres évünk lesz!” – Önkormányzati beszámoló a pénzügyi terv I. félévi teljesítéséről

Takarékos gazdálkodás, romló külső körülmények, ezzel szemben az óvatosan tervezett összeghez képest jóval magasabb iparűzésiadó- és kamatbevételek határozták meg Martfű Város Önkormányzata I. félévi gazdálkodását. A pénzügyi terv időarányos teljesítéséről és az önkormányzat gazdálkodásáról a szeptember 28-i ülésén tájékozódott a képviselő-testület.

2023. október 10.

Ismét önkormányzati rezsitámogatás az időskorúak számára

2023-ban folytatódik az önkormányzat az elmúlt évben elkezdett, a település 70 éves és az azt meghaladó korú lakóit érintő lakásrezsi-támogatási programja. Egyszeri önkormányzati támogatás kifizetését készíti elő Martfű Város Önkormányzata számukra, amelynek összege jogosultanként 30 ezer forint, novemberi kifizetéssel. A támogatással kapcsolatos értesítéseket október elején küldi ki a Polgármesteri Hivatal az érintetteknek.

2023. október 09.

Martfű városért, az itt élő és dolgozó emberekért tevékenykednek – Önkormányzati elismerések nemzeti ünnepünkön

Martfű Város Önkormányzata állami ünnepünk, augusztus 20. tiszteletére minden évben elismerésben részesíti azokat a személyeket, közösségeket, akik Martfű városért, az itt élő és dolgozó emberekért tevékenykednek, vagy a maguk területén kiemelkedő teljesítményt nyújtottak, városunk hírnevét öregbítették, valamint tevékenységük méltóvá tette őket mindannyiunk elismerésére.

2023. augusztus 28.

Ünnepeljünk együtt augusztus 20-án!

Nemzeti ünnepünk és államalapító Szent István királyunk tiszteletére 2023. augusztus 20-án (vasárnap) 9 órakor Ünnepi Istentiszteletre a Martfűi Református Templomba, 10 órakor Martfű Város Önkormányzatának Ünnepi Megemlékezésére a Művelődési Központ színháztermébe várjuk a vendégeket, ahol ünnepi beszédet mond Turnyánszkiné Enyedi Andrea önkormányzati képviselő, a Martfű Néptáncegyüttes ünnepi műsorát láthatjuk, majd Martfű város önkormányzati elismeréseit adja át dr. Papp Antal polgármester. A megemlékezés Ünnepi díszmenettel folytatódik a Szent István téren és koszorúzással zárul a Szent István szobornál. 15:30-tól Ökumenikus újkenyér-szentelésre kerül sor a Szent István téren, 16 órától pedig Ünnepi Szentmise kezdődik a Szent Tamás-templomban.

2023. augusztus 14.

Újabb kerékpárút-szakasz a közlekedés biztonságosabbá tételéért

Látványos szakaszához érkezett az elmúlt időszakban a Temető út - Zsófia hallom városi kerékpárút megépítése. Az önkormányzati beruházás a TOP Plusz Élhető települések program keretében az előző évben elnyert támogatás felhasználásával valósul meg, bruttó 70,4 millió forint értékben.

2023. augusztus 08.

Szeszesital-fogyasztás és szemetelés közterületen – „Folyamatosan változik, csökken az önkormányzatok hatásköre”

Számos településen, így Martfűn is felháborodást és rossz érzéseket kelt az egyes boltok körüli szeszesital-fogyasztás és a szemetelés az utcákon. Helyi önkormányzati rendelettel tiltható a közterületen történő alkoholfogyasztás, de ez ideáig erre nem került sor Martfűn sohasem!

2023. augusztus 01.

Kormányablakbusz Martfűn: 2023. augusztus 8. kedd, 8:00-9:45 – Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat havi egy alkalommal

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023 áprilisától havi egy alkalommal kormányablakbusz érkezik településünkre, a Polgármesteri Hivatal elé.

2023. augusztus 01.

Jól halad a belterületi kerékpárút a körforgalomtól a vasútig tartó szakaszának felújítása

Saját erőből alakítja át, újítja fel Martfű Város Önkormányzata a Szolnoki úti kerékpárút a körforgalomtól a Vasútállomás előtti gyalogos átkelőhelyig tartó szakaszát. Ezzel a beruházással befejeződik a belterületi kerékpárút és járda szinte az egész várost érintő felújítása.

2023. június 30.

2023.06.29. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. június 29-én csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, rendes testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2023. június 26.

2023.05.25. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. május 25-én csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, rendes testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2023. május 24.

Kormányablakbusz Martfűn: 2023. május 9. kedd, 8:00-9:45 – Mobilizált Kormányablak Ügyfélszolgálat havi egy alkalommal

Értesítjük a Tisztelt Lakosságot, hogy 2023 áprilisától havi egy alkalommal kormányablakbusz érkezik településünkre, a Polgármesteri Hivatal elé.

2023. április 08.

2023.04.27. – Képviselő-testületi ülés

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete 2023. április 27-én csütörtökön, 14 órai kezdettel tartja legközelebbi, rendes testületi ülését a Martfűi Polgármesteri Hivatal földszinti tanácskozótermében.

2023. április 24.

Elektromos mikrobusz segíti az idősellátást

Új elektromos mikrobuszt vásárolhatott Martfű Város Önkormányzata az „A szociális alapszolgáltatások fejlesztése Martfűn” európai uniós pályázat keretében.

2023. április 04.

Pályázati felhívás a Martfűi Polgármesteri Hivatal műszaki ügyintéző feladatainak ellátására

A Martfűi Polgármesteri Hivatal pályázatot hirdet a hivatal műszaki ügyintéző munkakör határozatlan idejű közszolgálati jogviszonyban történő betöltésére. A munkakörbe tartozó főbb tevékenységi körök: - település- és területfejlesztési feladatok; - terület- és településrendezési feladatok; - településüzemeltetési feladatok.

2023. április 03.

Engedély nélkül létesített kutak vízjogi fennmaradási engedélyezése

Az engedély nélkül létesített kutak vízjogi fennmaradási engedélyezésére továbbra is 2023. december 31-ig van lehetőség.

A fennmaradási engedélyezési eljárást a jogalkotó kiterjesztette mind az ásott, mind a fúrt kutakra. Minden olyan kútra vonatkozóan fennmaradási engedélyt kell kérni, amelyet engedély nélkül létesítettek, arra is, amely talpmélysége kevesebb 50 méternél – tájékoztatott Szász Éva, Martfű város jegyzője.

2023. március 30.

Pályázat a Fonyód-Bélatelepen található önkormányzati üdülő üzemeltetésére vagy megvásárlására

Martfű Város Önkormányzata nyilvános pályázatot hirdet Fonyód-Bélatelep üdülő (belterület 5871 helyrajzi szám alatt nyilvántartott, természetben 8640 Fonyód, Magyar Bálint utca 4. szám alatt található 297 m2 alapterületű épület az ingóságokkal és 1274 m2 zárt telek) üzemeltetésére vagy megvásárlására.

2023. február 28.

Felújított önkormányzati lakásokba költözhetnek az új bérlők

Az utóbbi években nyolc bérlakását újította fel az önkormányzat, lakásonként átlagosan 3-5 millió forint értékben. Jelenleg is folyamatban van egy leromlott állapotú bérlakás teljes felújítása – tájékoztatott Gonda Lajos, a Martfűi Polgármesteri Hivatal Műszaki irodájának előadója.

2023. március 31.

Tiszazugi Önkormányzatok Társulása – Társulási Tanács ülés, 2023. február 23.

A Tiszazugi Önkormányzatok Társulásának Társulási Tanácsa megtartotta idei első ülését, 2023. február 23. napján.

2023. március 31.