Oktatás

DAMIS siker az országos megmérettetésen

Holyba Viktória a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 11.B osztályos diákja kiemelkedő eredményt ért el a X. Illéssy Gasztro Kupa országos megmérettetésén. A 2022. december 10-én, Kisújszálláson megrendezett ételművészeti versenyen Viki arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíjban is részesítette.

2023. január 25.

Csodás pillanatok, varázslatos történet az általános iskola tanulóinak előadásában

“A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied. Csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle.” (Gárdonyi Géza)

2023. január 09.

A felnőtté válás küszöbén – Szalagavató ünnepség a martfűi Damjanich középiskolában

A Dami végzős középiskolásai már készülnek az intézményüktől való elválásra, a szeretett iskolától való búcsúzásra, amelynek első állomása a szalagavató ünnepség volt. A Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 2022. december 9-én megtartott szalagtűzési ceremóniáját és végzős osztályainak közös keringőjét szívből jövő gondolatok és ünnepi köszöntők tették még emlékezetesebbé.

2022. december 16.

Nyílt nap a DAMI-ban

A Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium két alkalommal, 2022. november 16-án és 23-án várta hagyományos nyílt napokra a nyolcadikosokat. Az egyiken a környék településeinek tanulóit, a másikon pedig a martfűi nyolcadikosokat látták vendégül.

2022. november 25.

Beszámoló egy jól működő gyermekintézmény munkájáról

Amikor az óvoda és bölcsőde felújítást kezdeményezte az önkormányzat, akkor nem gondoltuk, hogy ilyen maximális kihasználtsága lesz az intézménynek – mondta el dr. Papp Antal a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tevékenységéről készült beszámoló tárgyalása során, a képviselő-testület szeptember 29-i ülésén. Martfű polgármestere abban bízik, hogy hosszútávon is ilyen magas lesz a város óvodáiban és a bölcsődében a gyermeklétszám.

2022. november 08.

„A gyermekkornak két tündérvilága van: a cselekvés síkján a játék és szellemi síkon a mese”

A Népmese napja alkalmából szervezett egészhetes programokat a Martfű Városi Könyvtár az óvodás és alsó tagozatos gyerekek számára 2022. szeptember 26. és 30. között.

2022. október 06.

Autómentes nap 2022.09.22. és Kacaj Bicaj túra

A világon mindenhol nagy népszerűségnek örvend az évenként megrendezésre kerülő Autómentes Nap. Mi, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben dolgozók és az oda járó gyermekek is évente nagy lelkesedéssel kapcsolódunk be és szervezzük a programokat, tevékenységeket szeptember végén. Így történt ez az idén is, ezért az óvodákban és a bölcsődében ezen a napon ellepték az udvart a gyerekek által használt motorok, futóbiciklik, két- és háromkerekű rollerek, gyerek kerékpárok.

2022. szeptember 26.

Poronty party a palotában

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde dolgozói 2022.09.21-én „Poronty-party a palotában” címmel szerveztek közel 230 gyermek számára programot - bölcsiseknek, ovisoknak egyaránt -, ahol természetesen a játéké volt a főszerep a délelőtt folyamán.

2022. szeptember 26.

„Kacaj Bicaj” nap - Autómentes nap a bölcsődében

A Föld védelme fontos mindannyiunk számára, így a legkisebbek számára is. Az autómentes nap lehetőséget adott arra, hogy a bölcsődés gyerekek figyelmét felhívjuk erre. 2022.09. 22.-én „Kacaj Bicajnapot tartottunk a bölcsődében.

2022. szeptember 26.

„Jól kell, hogy érezze nálunk magát a gyerek!” – Bizakodóan tekintenek az új tanév elé városunk általános iskolájában

Az esős, borús időjárás ellenére az évnyitó rendezvénnyel derűsen kezdődött el szeptember 1-jén a 2022-23-as tanév a Martfűi József Attila Általános Iskolában. Hagyományosan közösen, az udvaron köszöntik az elsőosztályosokat és az új tanévet, erre most az iskola közösségi tereiben és osztálytermeiben került sor. A két osztálynyi kis elsőssel már ismerősként üdvözölték egymást tanítóik, ők pedig örömmel fogadták a nagyobbaktól az ajándék tanszereket. Nem illetődtek meg az igazgató néni szavaitól sem, és örültek az iskolarendőr ajándékának, a fényvisszaverős tornazsáknak is.

2022. szeptember 06.

Elindult az új tanév a Damiban

Szeptember 1-jén, reggel 8 órakor a koránkeléstől kissé fáradt, de rengeteg élménnyel és várakozással teli középiskolás diák várta az első csengőszót a martfűi Damjanich középiskolában.

2022. szeptember 05.

Fecsketábor – Óvodából iskolába

Véget ér a mese, ének, meseország kapui bezárulnak előtted,

De a betűk és számok országa, vár téged az iskolába.

„Meseországból - A betűk és számok országába” címmel rendeztük meg az iskolába készülő gyermekeknek a Fecsketábort. A rendezvényünk több éves hagyományra tekint vissza, mely az óvodából az iskolába való átmenetet segít megkönnyíteni a gyermekek számára.

2022. szeptember 02.

Mesés mesterségeink – Nyári kézműves tábor a Művelődési Központban

Nyári kézműves táborral várta idén is a gyerekeket a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár 2022. június 27. és július 01. között. A Mesés mesterségeink elnevezésű program harmadik alkalommal valósulhatott meg a Csoóri Sándor Alap támogatásával. A héten 25 gyermek ismerkedhetett meg olyan népi mesterségekkel, melyek még ma is jelen vannak hétköznapjainkban.

2022. augusztus 01.

Nyárindító színes forgatag az általános iskolában

Június 13-án és 14-én a Martfűi József Attila Általános Iskola tantestülete a diákönkormányzattal összefogva nyárindító színes programsorozatot szervezett iskolánk diákjainak, közösségeinek.

2022. június 30.

GÖRBÜLT!

Iskolánk diákönkormányzatának javaslatára idén első alkalommal - de biztosan nem utoljára!! :) - horgászversenyt hirdettünk.

2022. június 30.

Sokszínű, fellépésekkel, versenyekkel tarkított évet zártak

Az Ádám Jenő Zeneiskola - Alapfokú Művészeti Iskola martfűi tagozata 2022. június 9.-én tartotta tanév végi vizsgakoncertjét a Művelődési Központban.

2022. június 29.

Vidáman zárult az idei nevelési év a bölcsődében is

A gyermeknappal egybekötött évzárón feldíszített udvar várta a Játékvár Óvoda és Bölcsőde legkisebbjeit, szüleiket, nagyszüleiket és testvéreiket 2022. június 8-án. Az ünnepi esemény sok kisgyermeknek egyúttal a bölcsődétől való búcsúzást is jelentette.

2022. június 13.

A martfűi általános iskola 7. évfolyamosainak osztálykirándulása Szlovákiában

A Határtalanul Program keretein belül a Martfűi József Attila Általános Iskola 7. évfolyamos diákjai, Rákóczi nyomába eredve, három napon keresztül csodálhatták meg a felvidék szépségeit. Nagy izgalommal készültünk az útra, ugyanis közülünk sokunknak még nem volt lehetősége átlépni az országhatárt.

2022. június 08.

Kis Sámli Bál a Martfűi Általános Iskolában

Ahogyan az elmúlt két és fél tanév sem zajlott hagyományosan, úgy a végzőseinknek szervezett „Kis Sámli Bál” is formabontó volt. Tantestületünk a szülőkkel karöltve úgy gondolta, hogy méltón szeretne a 8.a és 8.b osztálytól elbúcsúzni. Így 2022. május 20-án 6 órától megrendeztük a Sámli Bált számukra, ahol megpróbáltuk a régi bál hagyományos kaszinóját, játékait az iskola földszinti zsibongójába varázsolni.

2022. június 08.

Szeptemberben az átlagnál több kisgyermek kezdi meg óvodás éveit a Játékvárban

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde a 2022/2023. nevelési évre szóló beiratkozása április végén megtörtént. Az elmúlt két évben ez online zajlott, az óvoda dolgozói idén végre személyesen is találkozhattak a beiratkozó kisgyermekekkel és szüleikkel. Az intézmény az idei nevelési évet 182 fővel zárja, a szeptemberben kezdődő új nevelési évet 194 fővel fogja megkezdeni.

2022. június 03.

Ballagás a martfűi óvodákban

Nagy örömmel vártuk a vendégeket a Kossuth úti Tagóvodában és a Munkácsy úti Óvodában, hogy a ballagási, évzáró rendezvényünknek részesei legyenek. Izgatottan készültünk, hogy egy hosszú időszak után végre együtt lehessünk és így köszönhessünk el iskolába ballagó gyermekeinktől.

2022. május 27.

Apák- és Nagypapák Napja a Kossuth úti Tagóvodában

Egy szép tavaszi napon az apukák és a nagypapák meghívást kaptak a Kossuth úti Tagóvodába, hogy az odajáró óvodások őket is felköszöntsék, a csak ebben az intézményben megrendezésre kerülő, „Színes Világ” innováció keretében. 

2022. május 23.

„VÁR - LAK!” és Kistesók Napja a Játékvár Óvoda és Bölcsődében

Szélesre tárta a kapuit a Játékvár Óvoda és Bölcsőde a "VÁR - LAK!" és „Kistesók Napja” elnevezésű programok alkalmából, hogy fogadja a leendő bölcsiseket, óvodásokat egy - egy délelőttre. Az érdeklődők személyesen szerezhettek tapasztalatot a bölcsődei és óvodai életről. A szülők és a gyermekek megismerkedhettek az intézmény dolgozóival, mely a szeptemberi bölcsődei és óvodai élet megkezdését nagyban megkönnyíti.

2022. április 27.

Virágültetés a Föld napja alkalmából

„A tavasz kiszabadítja a virágokat, hogy színesre fessék a nevető földet.” (Reginald Herber)

A természet szeretetére való nevelést nem lehet elég korán elkezdeni, a környezet védelmét, a környezettudatos magatartás megalapozását személyes példamutatással igyekszünk továbbadni a következő generációnak.

2022. április 26.

Húsvéti készülődés a martfűi óvodákban és a bölcsődében

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde csoportjaiban a tavaszi szünetet megelőző időszak már a húsvéti készülődés jegyében telt el. A felnőttek tartalmas, élményekkel teli tevékenységeket kínáltak a gyerekeknek, többek között megismerkedtek az egyik legrégebbi tojásdíszítési technikával: a tojásírással. Az elkészült, viasszal megírt tojásokat vizes krepp papírral színezték meg a gyerekek, és húsvéti, csibés, nyuszis tojástartót is készítettek hozzá.

2022. április 19.