Oktatás

„A Dami a mi iskolánk…” – Tanévnyitó a martfűi középiskolában

Kétszáz nappali oktatásban résztvevő diákkal kezdte meg a 2023/2024-es tanévet a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium, közismert, családias nevén a Dami.

2023. szeptember 04.

Újra iskolapadba ültek a martfűi diákok

Becsengettek a Martfűi József Attila Általános Iskolában is. 2023. szeptember elsején az elsősök és a felsőbb éves diákok is az intézmény udvarán sorakoztak, hogy ünnepélyesen megkezdjék a 2023/24-es iskolai tanévet.

2023. szeptember 01.

„Fészekfoglaló” próbatételek – Óvodából iskolába

„Eresz alól fecske fia ide néz, oda néz…”

„Fecskeóvodából a fecskeiskolába”

2023. szeptember 04.

„Jelentem a tarisznya megtöltve, telve az útravalóval”

Végső búcsút vettek iskolájuktól a Martfűi József Attila Általános Iskola végzős diákjai 2023. június 17-én szombaton. Az intézmény két nyolcadikos osztályából csaknem 60 diák ballagott el.

2023. június 22.

„Vár-Lak” a Játékvárban

Az idén áprilisban, újra kiscipők kopogásától voltak hangosak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményei. A „Vár-Lak” és a „Kistesók Napja” program keretében nagy szeretettel várták a leendő ovis, bölcsis porontyokat illetve a kistesókat és szüleiket az óvoda tagintézményeiben és a bölcsiben.

2023. május 16.

Bölcsődék Napja - 2023.04.21.

Hazánkban több mint 171 éves múltra tekintenek vissza a bölcsődék, és 2010-től ünnepeljük a Bölcsődék Napját.

2023. május 16.

Középiskolás éveik befejezéséhez közelednek

„Elbúcsúzunk azoktól, akik félénk kisdiákként lépték át a Dami kapuját jónéhány évvel ezelőtt és ma kész felnőttként lépnek ki a nagybetűs életbe” – szólította meg Borza Andrea, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője az intézmény végzős diákjait 2023. május 5-én.

2023. május 10.

Városi szavalóversenyek a Költészet Napja alkalmából – 2023. április 12-13.

A Költészet Napja alkalmából minden évben megrendezzük a Városi Szavalóversenyeket kisiskolások, felső tagozatos és középiskolás diákok számára.

2023. április 24.

Ismét Sámli Bál, mindenki örömére

Immáron huszonhatodik alkalommal rendezték meg a „Boldog Gyermekekért” Alapítvány szervezésében a Martfűi József Attila Általános Iskola Sámli Bálját 2023. április 15-én a Művelődési Központban. Idén a nyolcadik évfolyamból két osztály búcsúzott. A 8.A.-sok Kovács Mihály, míg a B osztályosok Szántó Mária osztályfőnökök vezetésével érkeztek a színpadra, ahol a megható keringőikkel sok szülő szemébe könnyeket csaltak.

2023. április 20.

„Közlekedés kicsiben”

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde Katica csoportjával ellátogattunk Szolnokra, a Vasútmodell és vasúttörténeti kiállításra, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba 2023. március 17-én.

2023. március 31.

„Happy-hét” program az óvodában és a bölcsődében - „Tekenőbe tiszta víz… - Minek az a tiszta víz?”

Az idei évben is izgatottan vettek részt a Játékvár Óvoda és Bölcsőde gyerekei és felnőttjei az OGYÉI által meghirdetett „Happy-hét” programban, amelynek alapgondolata az, hogy a megfelelő vízfogyasztást népszerűsítse a legkisebbektől, a legnagyobbakig. Az idei évben a hét közepére, szerdára esett a Víz világnapja (márc. 22.), így egész héten a programhoz kapcsolódó anyagokból és a pedagógusok saját ötleteiből, vízzel kapcsolatos kezdeményezéseket, tevékenységeket terveztünk intézményünkben.

2023. március 29.

HIRDETMÉNY a bölcsődei, óvodai beiratkozásról a 2023/2024. nevelési évre

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a bölcsődei, óvodai beiratkozás a 2023/2024. évi nevelési évre az alábbi helyen és időben történik:

2023. március 14.

Fergeteges pótfarsangi mulatság a bölcsődében

„Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban! / Förgeteges ez a bál, még a ház is muzsikál!” A Játékvár Óvoda és Bölcsőde bölcsődei intézményegységében 2023. február 23-án tartottuk pótfarsangi mulatságunkat a gyermekek számára.

2023. február 28.

„Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” – Farsang a Játékvár Óvodában

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben igen mozgalmas napok ezek. A farsang hetét sok móka és kacagás övezi körbe, hiszen mindenki fő célja, hogy elűzzék a telet és előcsalogassák a tavaszt, ahogy a hagyományainkban is jelen van. Ilyenkor a gyerekek mondókákat, dalokat és közös táncokat is tanulnak.

2023. február 28.

Farsangi télűzés az általános iskolában

Bál, bál, maszkabál! / Minden jelmez készen áll, / szól a nóta, messze száll: / Áll a bál, áll a bál, / áll a fényes maszkabál! /Gryllus Vilmos/

2023. február 13.

DAMIS siker az országos megmérettetésen

Holyba Viktória a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 11.B osztályos diákja kiemelkedő eredményt ért el a X. Illéssy Gasztro Kupa országos megmérettetésén. A 2022. december 10-én, Kisújszálláson megrendezett ételművészeti versenyen Viki arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíjban is részesítette.

2023. január 25.

Csodás pillanatok, varázslatos történet az általános iskola tanulóinak előadásában

“A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied. Csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle.” (Gárdonyi Géza)

2023. január 09.

A felnőtté válás küszöbén – Szalagavató ünnepség a martfűi Damjanich középiskolában

A Dami végzős középiskolásai már készülnek az intézményüktől való elválásra, a szeretett iskolától való búcsúzásra, amelynek első állomása a szalagavató ünnepség volt. A Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 2022. december 9-én megtartott szalagtűzési ceremóniáját és végzős osztályainak közös keringőjét szívből jövő gondolatok és ünnepi köszöntők tették még emlékezetesebbé.

2022. december 16.

Nyílt nap a DAMI-ban

A Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium két alkalommal, 2022. november 16-án és 23-án várta hagyományos nyílt napokra a nyolcadikosokat. Az egyiken a környék településeinek tanulóit, a másikon pedig a martfűi nyolcadikosokat látták vendégül.

2022. november 25.

Beszámoló egy jól működő gyermekintézmény munkájáról

Amikor az óvoda és bölcsőde felújítást kezdeményezte az önkormányzat, akkor nem gondoltuk, hogy ilyen maximális kihasználtsága lesz az intézménynek – mondta el dr. Papp Antal a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tevékenységéről készült beszámoló tárgyalása során, a képviselő-testület szeptember 29-i ülésén. Martfű polgármestere abban bízik, hogy hosszútávon is ilyen magas lesz a város óvodáiban és a bölcsődében a gyermeklétszám.

2022. november 08.

„A gyermekkornak két tündérvilága van: a cselekvés síkján a játék és szellemi síkon a mese”

A Népmese napja alkalmából szervezett egészhetes programokat a Martfű Városi Könyvtár az óvodás és alsó tagozatos gyerekek számára 2022. szeptember 26. és 30. között.

2022. október 06.

Autómentes nap 2022.09.22. és Kacaj Bicaj túra

A világon mindenhol nagy népszerűségnek örvend az évenként megrendezésre kerülő Autómentes Nap. Mi, a Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben dolgozók és az oda járó gyermekek is évente nagy lelkesedéssel kapcsolódunk be és szervezzük a programokat, tevékenységeket szeptember végén. Így történt ez az idén is, ezért az óvodákban és a bölcsődében ezen a napon ellepték az udvart a gyerekek által használt motorok, futóbiciklik, két- és háromkerekű rollerek, gyerek kerékpárok.

2022. szeptember 26.

Poronty party a palotában

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde dolgozói 2022.09.21-én „Poronty-party a palotában” címmel szerveztek közel 230 gyermek számára programot - bölcsiseknek, ovisoknak egyaránt -, ahol természetesen a játéké volt a főszerep a délelőtt folyamán.

2022. szeptember 26.

„Kacaj Bicaj” nap - Autómentes nap a bölcsődében

A Föld védelme fontos mindannyiunk számára, így a legkisebbek számára is. Az autómentes nap lehetőséget adott arra, hogy a bölcsődés gyerekek figyelmét felhívjuk erre. 2022.09. 22.-én „Kacaj Bicajnapot tartottunk a bölcsődében.

2022. szeptember 26.