Oktatás

Porontyváró a Játékvárban

Április elején Porontyváró programmal vártuk a leendő bölcsiseket és ovisokat a martfűi Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben. Szüleikkel együtt bepillantást nyerhettek egy-egy délelőttre a bölcsődei és óvodai életbe. Színes programokkal, játékokkal vártuk az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket mindhárom nap.

2024. április 15.

HIRDETMÉNY a bölcsődei, óvodai beiratkozásról a 2024/2025. nevelési évre

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a bölcsődei, óvodai beiratkozás a 2024/2025. évi nevelési évre az alábbi helyen és időben történik:

2024. április 09.

Állatasszisztált délután a Játékvár Óvoda és Bölcsőde kollektívájának

Rendhagyó csapatépítő, humoros foglalkozáson vehettek részt 2024. március 1-jén péntek délután a bölcsőde és az óvoda dolgozói, ahol Sáriné Papp Erzsébet terápiás kutya felvezető, kutyás terapeuta szemléletformáló-stresszoldó, állatasszisztált délutáni foglalkozást vezetett az érdeklődő munkatársaknak.

2024. március 08.

Értünk van a parádé

A farsangi témanap keretében jelmezes télűző mulatságot rendezett a Martfűi József Attila Általános Iskola február 16-án pénteken.

2024. február 16.

Téltemető Farsangi Mulatság!

A Munkácsy úti Óvoda apraja nagyja izgatottan készülődött a Téltemető Farsangi Mulatságra. Egész héten különböző jelmezekbe öltözhettek be a gyermekek. A legnépszerűbbek természetesen az idén is a szuperhősök és a mese hercegnők voltak, valamint nem maradhatott el a finom farsangi fánk.

2024. február 13.

„Maskarások bolondok…” - Farsangi mulatság a Játékvár Óvoda és Bölcsőde Kossuth úti Tagóvodájában

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Az óvodában igencsak mozgalmas hetek ezek, mivel az óvodapedagógusok a gyermekekkel együtt már a farsangi mulatság előtt feldíszítik a csoportszobákat. 

2024. február 13.

Meghatódva tűzték fel a diákévek bezárását jelképező szalagot

2023. december 9-én, pénteken este 18 órakor vette kezdetét a Martfű Városi Művelődési Központban a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjainak szalagavató ünnepsége. A szalagavató „az az ünnep, melyet a diákok, szüleik és tanáraik is egyformán izgatottan várnak, és erőn felül készülnek erre az estére.” – hangzott el a 11. a osztályos Kovács Krisztián búcsúzó beszédében, melyet a végzős diáktársaihoz intézett.

2023. december 13.

„A Dami a mi iskolánk…” – Tanévnyitó a martfűi középiskolában

Kétszáz nappali oktatásban résztvevő diákkal kezdte meg a 2023/2024-es tanévet a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium, közismert, családias nevén a Dami.

2023. szeptember 04.

Újra iskolapadba ültek a martfűi diákok

Becsengettek a Martfűi József Attila Általános Iskolában is. 2023. szeptember elsején az elsősök és a felsőbb éves diákok is az intézmény udvarán sorakoztak, hogy ünnepélyesen megkezdjék a 2023/24-es iskolai tanévet.

2023. szeptember 01.

„Fészekfoglaló” próbatételek – Óvodából iskolába

„Eresz alól fecske fia ide néz, oda néz…”

„Fecskeóvodából a fecskeiskolába”

2023. szeptember 04.

„Jelentem a tarisznya megtöltve, telve az útravalóval”

Végső búcsút vettek iskolájuktól a Martfűi József Attila Általános Iskola végzős diákjai 2023. június 17-én szombaton. Az intézmény két nyolcadikos osztályából csaknem 60 diák ballagott el.

2023. június 22.

„Vár-Lak” a Játékvárban

Az idén áprilisban, újra kiscipők kopogásától voltak hangosak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményei. A „Vár-Lak” és a „Kistesók Napja” program keretében nagy szeretettel várták a leendő ovis, bölcsis porontyokat illetve a kistesókat és szüleiket az óvoda tagintézményeiben és a bölcsiben.

2023. május 16.

Bölcsődék Napja - 2023.04.21.

Hazánkban több mint 171 éves múltra tekintenek vissza a bölcsődék, és 2010-től ünnepeljük a Bölcsődék Napját.

2023. május 16.

Középiskolás éveik befejezéséhez közelednek

„Elbúcsúzunk azoktól, akik félénk kisdiákként lépték át a Dami kapuját jónéhány évvel ezelőtt és ma kész felnőttként lépnek ki a nagybetűs életbe” – szólította meg Borza Andrea, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője az intézmény végzős diákjait 2023. május 5-én.

2023. május 10.

Városi szavalóversenyek a Költészet Napja alkalmából – 2023. április 12-13.

A Költészet Napja alkalmából minden évben megrendezzük a Városi Szavalóversenyeket kisiskolások, felső tagozatos és középiskolás diákok számára.

2023. április 24.

Ismét Sámli Bál, mindenki örömére

Immáron huszonhatodik alkalommal rendezték meg a „Boldog Gyermekekért” Alapítvány szervezésében a Martfűi József Attila Általános Iskola Sámli Bálját 2023. április 15-én a Művelődési Központban. Idén a nyolcadik évfolyamból két osztály búcsúzott. A 8.A.-sok Kovács Mihály, míg a B osztályosok Szántó Mária osztályfőnökök vezetésével érkeztek a színpadra, ahol a megható keringőikkel sok szülő szemébe könnyeket csaltak.

2023. április 20.

„Közlekedés kicsiben”

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde Katica csoportjával ellátogattunk Szolnokra, a Vasútmodell és vasúttörténeti kiállításra, az Aba-Novák Agóra Kulturális Központba 2023. március 17-én.

2023. március 31.

„Happy-hét” program az óvodában és a bölcsődében - „Tekenőbe tiszta víz… - Minek az a tiszta víz?”

Az idei évben is izgatottan vettek részt a Játékvár Óvoda és Bölcsőde gyerekei és felnőttjei az OGYÉI által meghirdetett „Happy-hét” programban, amelynek alapgondolata az, hogy a megfelelő vízfogyasztást népszerűsítse a legkisebbektől, a legnagyobbakig. Az idei évben a hét közepére, szerdára esett a Víz világnapja (márc. 22.), így egész héten a programhoz kapcsolódó anyagokból és a pedagógusok saját ötleteiből, vízzel kapcsolatos kezdeményezéseket, tevékenységeket terveztünk intézményünkben.

2023. március 29.

HIRDETMÉNY a bölcsődei, óvodai beiratkozásról a 2023/2024. nevelési évre

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a bölcsődei, óvodai beiratkozás a 2023/2024. évi nevelési évre az alábbi helyen és időben történik:

2023. március 14.

Fergeteges pótfarsangi mulatság a bölcsődében

„Farsang van, farsang van, járjuk a táncot gyorsabban! / Förgeteges ez a bál, még a ház is muzsikál!” A Játékvár Óvoda és Bölcsőde bölcsődei intézményegységében 2023. február 23-án tartottuk pótfarsangi mulatságunkat a gyermekek számára.

2023. február 28.

„Jöjjön a tavasz, vesszen a tél!” – Farsang a Játékvár Óvodában

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. A Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményeiben igen mozgalmas napok ezek. A farsang hetét sok móka és kacagás övezi körbe, hiszen mindenki fő célja, hogy elűzzék a telet és előcsalogassák a tavaszt, ahogy a hagyományainkban is jelen van. Ilyenkor a gyerekek mondókákat, dalokat és közös táncokat is tanulnak.

2023. február 28.

Farsangi télűzés az általános iskolában

Bál, bál, maszkabál! / Minden jelmez készen áll, / szól a nóta, messze száll: / Áll a bál, áll a bál, / áll a fényes maszkabál! /Gryllus Vilmos/

2023. február 13.

DAMIS siker az országos megmérettetésen

Holyba Viktória a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium 11.B osztályos diákja kiemelkedő eredményt ért el a X. Illéssy Gasztro Kupa országos megmérettetésén. A 2022. december 10-én, Kisújszálláson megrendezett ételművészeti versenyen Viki arany minősítést szerzett, illetve a zsűri különdíjban is részesítette.

2023. január 25.

Csodás pillanatok, varázslatos történet az általános iskola tanulóinak előadásában

“A múlt nem a tied, csak az utána vonuló árnyék. A jövő nem a tied, csak az elébed vetődő sugara. Az óra a tied. Csupán az óra, amelyben élsz. Ne siess ki belőle.” (Gárdonyi Géza)

2023. január 09.