Oktatás

Megható ballagási ünnepség a martfűi általános iskolában

Ünnepi keretek között búcsúztatta végzős diákjait 2024. június 22-én szombaton a Martfűi József Attila Általános Iskola. A rendezvény szép időben, meghitt hangulatban zajlott, amelyen a diákok, tanárok és családtagok együtt búcsúzkodtak.

2024. június 26.

Évzáró Bozsik Fesztivál az óvodásoknak

2024. május 15-én rendezték az Intézményi Bozsik Program körzeti zárórendezvényét a martfűi sportpályán. Az eseményt városunk polgármestere, dr. Papp Antal nyitotta meg, aki egy-egy gyümölcskosárral köszöntötte a résztvevő négy település, Cibakháza, Cserkeszőlő, Tiszakürt és Martfű óvodásait.

2024. május 29.

„Felkel a Nap, a reggel köszöntött reánk. Minket bántott a fény, az is, hogy elhagyjuk egymást.”

Csendült fel a jól ismert dal az idei ballagási ünnepségen, melyet egymásba szorosan karolva énekeltek a végzős diákok a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium folyosóin, közösen utoljára végigjárva azt, 2024. május 3-án.

2024. május 15.

Apák Napja a Kossuth úti Tagóvodában

A Játékvár Óvoda és Bölcsőde Kossuth úti Tagóvodája, 2024.04.24.-én délután tartotta a Színes Világ Innováció kertében az Apák Napját.

2024. május 13.

Virágültetés a Föld napja alkalmából

Gyermekek, dajka- és óvó nénik együtt kertészkedtek 2024. május 3-án pénteken, a Munkácsy úti óvoda udvarán.

2024. május 13.

Föld napja és Palánta nap az óvodában

Április 22. a Föld napja, az egész világon ismert társadalmi mozgalom, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a környezetvédelemre. A természetet szerető és védő ember személyiségjegyeinek kialakítását már kisgyermekkorban el kell kezdenünk, ezért óvodáinkban több tevékenységet kapcsoltunk a Föld napjához.

2024. május 13.

Birtokba vehették a diákok az új okos tantermet

A Bunge Zrt. „A Boldog Gyermekekért” Alapítvány részére adományozott 2.5 millió forint támogatásából és a Martfűi József Attila Általános Iskola alapítványa 723 ezer forint összegű saját forrása felhasználásával új tantermi bútorzattal gazdagodott az általános iskola egyik tanterme.

2024. május 09.

Könnyes szemek, keringők, csupa öröm és meghatódottság a Sámli Bálon

Utoljára álltak együtt színpadon a Martfűi József Attila Általános Iskola végzős tanulói 2024. április 13-án a XXVII. alkalommal megrendezett Sámli Bálon a Martfű Városi Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

2024. április 23.

Porontyváró a Játékvárban

Április elején Porontyváró programmal vártuk a leendő bölcsiseket és ovisokat a martfűi Játékvár Óvoda és Bölcsőde intézményeiben. Szüleikkel együtt bepillantást nyerhettek egy-egy délelőttre a bölcsődei és óvodai életbe. Színes programokkal, játékokkal vártuk az érdeklődő gyerekeket és felnőtteket mindhárom nap.

2024. április 15.

HIRDETMÉNY a bölcsődei, óvodai beiratkozásról a 2024/2025. nevelési évre

Martfű Város Önkormányzatának Képviselő-testülete értesíti a Tisztelt Szülőket, hogy a bölcsődei, óvodai beiratkozás a 2024/2025. évi nevelési évre az alábbi helyen és időben történik:

2024. április 09.

Állatasszisztált délután a Játékvár Óvoda és Bölcsőde kollektívájának

Rendhagyó csapatépítő, humoros foglalkozáson vehettek részt 2024. március 1-jén péntek délután a bölcsőde és az óvoda dolgozói, ahol Sáriné Papp Erzsébet terápiás kutya felvezető, kutyás terapeuta szemléletformáló-stresszoldó, állatasszisztált délutáni foglalkozást vezetett az érdeklődő munkatársaknak.

2024. március 08.

Értünk van a parádé

A farsangi témanap keretében jelmezes télűző mulatságot rendezett a Martfűi József Attila Általános Iskola február 16-án pénteken.

2024. február 16.

Téltemető Farsangi Mulatság!

A Munkácsy úti Óvoda apraja nagyja izgatottan készülődött a Téltemető Farsangi Mulatságra. Egész héten különböző jelmezekbe öltözhettek be a gyermekek. A legnépszerűbbek természetesen az idén is a szuperhősök és a mese hercegnők voltak, valamint nem maradhatott el a finom farsangi fánk.

2024. február 13.

„Maskarások bolondok…” - Farsangi mulatság a Játékvár Óvoda és Bölcsőde Kossuth úti Tagóvodájában

A farsang a vízkereszttől hamvazószerdáig tartó hosszú, vidám, télbúcsúztató időszak. Az óvodában igencsak mozgalmas hetek ezek, mivel az óvodapedagógusok a gyermekekkel együtt már a farsangi mulatság előtt feldíszítik a csoportszobákat. 

2024. február 13.

Meghatódva tűzték fel a diákévek bezárását jelképező szalagot

2023. december 9-én, pénteken este 18 órakor vette kezdetét a Martfű Városi Művelődési Központban a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium végzős diákjainak szalagavató ünnepsége. A szalagavató „az az ünnep, melyet a diákok, szüleik és tanáraik is egyformán izgatottan várnak, és erőn felül készülnek erre az estére.” – hangzott el a 11. a osztályos Kovács Krisztián búcsúzó beszédében, melyet a végzős diáktársaihoz intézett.

2023. december 13.

„A Dami a mi iskolánk…” – Tanévnyitó a martfűi középiskolában

Kétszáz nappali oktatásban résztvevő diákkal kezdte meg a 2023/2024-es tanévet a Szolnoki Szakképzési Centrum Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium, közismert, családias nevén a Dami.

2023. szeptember 04.

Újra iskolapadba ültek a martfűi diákok

Becsengettek a Martfűi József Attila Általános Iskolában is. 2023. szeptember elsején az elsősök és a felsőbb éves diákok is az intézmény udvarán sorakoztak, hogy ünnepélyesen megkezdjék a 2023/24-es iskolai tanévet.

2023. szeptember 01.

„Fészekfoglaló” próbatételek – Óvodából iskolába

„Eresz alól fecske fia ide néz, oda néz…”

„Fecskeóvodából a fecskeiskolába”

2023. szeptember 04.

„Jelentem a tarisznya megtöltve, telve az útravalóval”

Végső búcsút vettek iskolájuktól a Martfűi József Attila Általános Iskola végzős diákjai 2023. június 17-én szombaton. Az intézmény két nyolcadikos osztályából csaknem 60 diák ballagott el.

2023. június 22.

„Vár-Lak” a Játékvárban

Az idén áprilisban, újra kiscipők kopogásától voltak hangosak a Játékvár Óvoda és Bölcsőde tagintézményei. A „Vár-Lak” és a „Kistesók Napja” program keretében nagy szeretettel várták a leendő ovis, bölcsis porontyokat illetve a kistesókat és szüleiket az óvoda tagintézményeiben és a bölcsiben.

2023. május 16.

Bölcsődék Napja - 2023.04.21.

Hazánkban több mint 171 éves múltra tekintenek vissza a bölcsődék, és 2010-től ünnepeljük a Bölcsődék Napját.

2023. május 16.

Középiskolás éveik befejezéséhez közelednek

„Elbúcsúzunk azoktól, akik félénk kisdiákként lépték át a Dami kapuját jónéhány évvel ezelőtt és ma kész felnőttként lépnek ki a nagybetűs életbe” – szólította meg Borza Andrea, a Szolnoki SZC Damjanich János Szakképző Iskola és Kollégium igazgatónője az intézmény végzős diákjait 2023. május 5-én.

2023. május 10.

Városi szavalóversenyek a Költészet Napja alkalmából – 2023. április 12-13.

A Költészet Napja alkalmából minden évben megrendezzük a Városi Szavalóversenyeket kisiskolások, felső tagozatos és középiskolás diákok számára.

2023. április 24.

Ismét Sámli Bál, mindenki örömére

Immáron huszonhatodik alkalommal rendezték meg a „Boldog Gyermekekért” Alapítvány szervezésében a Martfűi József Attila Általános Iskola Sámli Bálját 2023. április 15-én a Művelődési Központban. Idén a nyolcadik évfolyamból két osztály búcsúzott. A 8.A.-sok Kovács Mihály, míg a B osztályosok Szántó Mária osztályfőnökök vezetésével érkeztek a színpadra, ahol a megható keringőikkel sok szülő szemébe könnyeket csaltak.

2023. április 20.